Aanleg van watertrap bij Rodetorenplein

Zwolle – De historie gaat herleven nu water weer een plek krijgt op het Rodetorenplein in de Zwolse binnenstad. Mondde hier ooit rivier de Grote Aa uit, op termijn komt hier een watertrap. Als alles meezit, is de watertrap in het voorjaar van 2013 gereed.

watertrap_2.jpg
Tekening: Gemeente Zwolle

De watertrap krijgt een plek op de nu nog lege ruimte tussen de Rodetorenbrug en het Rodetorenplein. Begin december wordt de Rodetorenbrug ingevaren. Nu de voltooiing van de brug nadert, is het ook tijd voor een passende inrichting van het gebied tussen de brug en het plein. De gemeente heeft daarom een inrichtingsontwerp gemaakt. Het resultaat is een watertrap die bestaat uit vier vlakken. Water dat wordt opgepompt uit de stadsgracht stroomt in een aantal stappen van het hoogste vlak over een horizontale rand naar een lager gelegen vlak. Daarvandaan stroomt het vervolgens over een strook de stadsgracht in.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Aanleg van watertrap bij Rodetorenplein”

  1. Op de plek van de tekening liep de Grote Aa, niet de Kleine Aa.

    – Editted –

    Dat klot!
    Kort daarmna kregen we van de gemeente Zwolle een rectificatie.
    Bericht is aangepast.

  2. mondde hier vroeger de grote Aa uit …

    Als het goed is mondt in deze buurt nog steeds de al langtijds overhuifde -en dus onzichtbare- Grote Aa uit. Middels een opening in de kademuur onder het waternivo-? is er een eindpunt van dit forse riolerings /stromings kanaal, dat dus verder zijn weg vindt onder de Melktmarkt richting de Grote Markt naar de Oost-kant van de binnenstad. Prima dat dit belangrijke water weer zichtbaar wordt gemaakt op deze manier . Belangrijk voor Zwolle, omdat het samen spel
    van rivier Grote Aa (water van de Overijsselse weteringen) en hoogte (Grote Markt) zorgde voor de eerste nederzetting Swoll ergens in 500-700 n Chr.?

  3. En ik dacht dat er bezuinigd moest worden bij de gemeente omdat ze miljoenen minder van het rijk krijgen.Zal dan wel uit de gemeentelijke belastingpotje van de burgers komen

  4. en daar is geld voor?! ik snap het onderscheid niet echt van bezuinigingen enz. dit is noodzaak om geld in te pompen?? ik schaam me hiervoor!!!!

  5. Plannen maken voor een nieuwe inrichting is iets waar een poos over heen gaat. Misschien is dit al toegezegd in betere tijden. Wanneer we met zijn allen de hand op de knip houden, daarvan gaat het ook niet beter met de economie.

    Misschien kan één van de regelmatig WLZ bezoekende raadsleden e.e.a uit de doeken doen.

Reacties zijn gesloten.