Bedrijfsprojectweek Windesheim weer van start

Zwolle – Maandagochtend 12 november is in het bomvolle auditorium van Windesheim de Bedrijfsprojectweek van start gegaan. Tijdens de jaarlijks terugkerende Bedrijfsprojectweek gaan tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten van verschillende technische opleidingen aan de slag om in een week tijd een oplossing aan te dragen voor een opdracht vanuit het bedrijfsleven. Aanstaande vrijdag 16 november worden alle oplossingen gepresenteerd aan een vakjury, die hieruit een winnaar kiezen.

windesheim_logo.gif

Studenten van de opleidingen Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Bouwkunde en Mobiliteit werken in (gemengde) groepen samen aan de opdrachten. De opdrachten zijn afkomstig van 50 verschillende bedrijven uit de regio. Deze bedrijven hebben een opdracht aangeleverd bij Windesheim die binnen een week realiseerbaar is. “Voor de bedrijven een uitgelezen kans om hun naam bij potentiële toekomstige werknemers te vestigen”, aldus Freek Noordhuis, docent Windesheim en mede-organisator Bedrijfsprojectweek. “Daarnaast een goede gelegenheid om een opdracht die al enige tijd op de plank ligt, nu de aandacht te geven die het verdient. Voor studenten is het een mooie kans om praktijkervaring op te doen en in contact te komen met een mogelijke werkgever.” AWL Techniek, Voortman Automatisering, Wavin en het Polymer Science Park zijn voorbeelden van bedrijven waarvoor studenten aan de slag gaan.

Per opdracht gaan twee groepen studenten aan de slag. Aanstaande vrijdag 16 november presenteren de studenten hun oplossingen aan de opdrachtgevers en begeleidende docenten. Zij bepalen van alle oplossingen wie door mogen naar de beurs die ’s middags in de X/T lobby op Windesheim gehouden wordt. Op deze beurs presenteren de beste groepen zich aan de vakjury, die bestaat uit mensen vanuit het bedrijfsleven. De vakjury beslist uiteindelijk welke groep de beste oplossing heeft geboden voor een opdracht. De winnende groep ontvangt een geldelijke vergoeding. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt door alle aanwezigen, ter beschikking gesteld door KIVI NIRIA. De beurs met beste oplossingen is vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Rond 14.30 uur zal de prijsuitreiking van de vakjury en de publieksprijs plaatsvinden.

Artikel delen: