Campagne voor gastvrije en bereikbare stad Zwolle

Zwolle – De Zwolse binnenstad behoort tot de top tien van de meest gastvrije binnensteden van Nederland en de stad wil daarin een vaste positie behouden. De bereikbaarheid en de parkeervoorzieningen dragen hieraan bij. In het najaar 2012 voert de gemeente Zwolle samen met de winkeliersvereniging Citycentrum en Horeca Nederland afdeling Zwolle de campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats!’ uit.

Met de campagne willen de partijen de goede toegankelijkheid en het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen in en rond het Zwolse stadscentrum, in de drukke winkelperiode november en december, onder de aandacht van de bezoekers brengen. Door de winkeldrukte tijdens de feestdagen staan de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van de parkeervoorzieningen onder druk. Om de bereikbaarheid te blijven garanderen zet de gemeente vanaf dit jaar het Verkeerverwijssysteem in om reisadvies aan de bezoekers te geven vanaf de A28 tot en met de parkeervoorzieningen. Daarnaast worden de looproutes vanaf de parkeervoorzieningen naar de binnenstad zichtbaarder en comfortabeler gemaakt. De beschikbaarheid van de parkeervoorzieningen voor de auto is op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen uitgebreid met het Wehkamp-terrein en parkeerterrein van het Provinciehuis. De parkeervoorziening voor de fiets wordt uitgebreid met de bewaakte (mobiele) fietsenstallingen op het Grote Kerkplein.

Activiteiten en starthandeling

Door middel van activiteiten gedurende de campagne, wil de gemeente met haar partners, de bezoekers laten ervaren dat de Zwolse binnenstad, vanwege onder meer de goede toegankelijkheid en het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen, een prettige stad is om te winkelen, ontmoeten en recreëren. Tijdens de campagne voeren gastheren en –vrouwen diverse activiteiten uit bij de parkeervoorzieningen om de bezoekers gastvrij te ontvangen en informatie te geven.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Tsja, leuk allemaal, maar dan gauw al die opgebroken straten weer dicht gooien want je komt nergens zo. Voorlopig is Zwolle heel gastvrij voor allerlei wegenbouwers.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.