Kinderen genieten van golfclinics in Holtenbroek

Zwolle – Basisschoolkinderen van De Toonladder en Het Carillon uit Holtenbroek maakten dinsdag kennis met golf. Op het Cruyff Court aan de Palestrinalaan leerden de kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van golf. Al in de ochtenduren beet groep 7 van De Toonladder het spits af. De leerlingen uit groep 5/6 van beide locaties van Het Carillon kwamen ’s middag aan bod. De jeugd genoot zichtbaar van de voor de meesten onbekende sport.

13-11-2012_golfclinics_cruijffcourt_palestrinalaan___02.jpg

“In samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie, PGA Holland en diverse golfclubs willen we kinderen laten kennismaken met golf”, vertelt Wiebe Giesen van Sportive, sport en coaching. “We merken dat voor veel kinderen de drempel om een golfclub binnen te stappen erg hoog is. Deze drempel willen we met de ‘Court Golf Challenge’ verlagen. Kinderen van scholen uit de buurt van het Cruyff Court worden uitgenodigd voor een uur golfles. Spelenderwijs leren kinderen de basisbeginselen van golf. En alle kinderen kregen de uitnodiging om een tweede les te komen volgen op de golfclub in de buurt. In dit geval Golfclub Zwolle. ”SportService Zwolle heeft de organisatoren van Court Golf Challenge, Golfclub Zwolle en de Zwolse scholen bij elkaar gebracht. Daarnaast verleende Maaike van Vugt namens SportService Zwolle assistentie tijdens de golfclinics.

13-11-2012_golfclinics_cruijffcourt_palestrinalaan___01.jpg

13-11-2012_golfclinics_cruijffcourt_palestrinalaan___03.jpg

13-11-2012_golfclinics_cruijffcourt_palestrinalaan___04.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Sorry hoor, maar hoeveel procent van deze kinderen uit een ‘probleemwijk’ zullen ooit de golfsport kunnen betalen?? Gevalletje van een worst voorhouden, en in wezen dan ook misselijkmakend!


  ⚠️ Meld

 2. SportService is onderdeeel van de gemeente Zwolle en dat lijkt me goed voor raadsvragen. Onzinnige actie! Ga lekker een bepaalde vechtsport met de leerlingen doen ofzo.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Linda, op 13 november 2012 om 21:31
  Sorry hoor, maar hoeveel procent van deze kinderen uit een ‘probleemwijk’ zullen ooit de golfsport kunnen betalen?? Gevalletje van een worst voorhouden, en in wezen dan ook misselijkmakend!

  .
  Ja en? dus dan moeten ze het maar onthouden worden? Blijf vooral in hokjes denken.
  Zo te zien hadden de kinderen er plezier in en dat lijkt mij toch het belangrijkste!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.