Verval pas gerenoveerd Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Afgelopen zomer kon de gerenoveerde Openluchtbad aan de Ceintuurbaan haar deuren openen. Het Openluchtbad was met de goed 5 miljoen euro steun van de gemeente en de provincie flink aangepakt. Door vertragingen in de plannen kon het buitenzwembad pas 25 juli open. De zomer zat er er toen al grotendeels op. Hierdoor liep de huurder ‘Vereniging Openluchtbad Zwolle’ flink wat inkomsten mis. Met een tientjesactie probeerde de vereniging nog wat extra inkomsten te genereren. Een zelfde scenario komt weer in beeld omdat is gebleken dat de coating in het bad niet goed aangebracht is. In de ronding (ook wel kim genoemd) van het bad is over een grote lengte de verf losgelaten. Pijnlijk!

13-11-2012_loslatende_verflaag_in_niuuw_openluchtbad___04.jpg

Het gebrek was al in september, toen het bad nog open was, geconstateerd en aan de verantwoordelijken gemeld. Beheerder Ron van de Berg is bang dat het Openluchtbad ook het komend seizoen niet, zoals gebruikelijk, in het voorjaar de deuren kan openen nu hij van de aannemer geen actie hoort of ziet. Volgens de beheerder is er een onderzoek geweest, en is er een expert bij het bad geweest. Dat was 15 oktober jl. Daarna werd het oorverdovend stil. Hij vraagt zich af hoe lang alles nu gaat duren, en of er voor reparatie nu weer een tent over het bad geplaatst moet worden. Van de Berg is bang dat de vereniging er nu weer financieel bij in schiet als de opening van het Openluchtbad weer uitgesteld moet worden. Het bad kan bij een latere openstelling niet de volledige contributie vragen.

13-11-2012_loslatende_verflaag_in_niuuw_openluchtbad___01.jpg

13-11-2012_loslatende_verflaag_in_niuuw_openluchtbad___05.jpg

13-11-2012_loslatende_verflaag_in_niuuw_openluchtbad___02.jpg

13-11-2012_loslatende_verflaag_in_niuuw_openluchtbad___03.jpg

Artikel delen:
Reacties 24
 1. wat ontzettend sneu zeg. laten we hopen dat de vereniging -en dus het bestaan van de olb- ondanks deze grote tegenvaller toch een toekomst blijft houden.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een triest nieuws dit. Hier komt zo’n aannemer toch niet mee weg. De gemeente heeft toch wel wat advocaten in dienst die deze aannemer het vuur na aan de schenen kan leggen, wanneer hij niet thuis geeft. En hem gelijk even kan vertellen, dat wanneer hij niet voor 1 mei 2013 e.e.a oplost. De rekening voor inkomstenderving bij hem op zijn bordje komt te liggen.  ⚠️ Meld

 3. Is in de normale wereld gewoon garantie..
  Meestal is er een verkeerde coating aangebracht en heel vaak is er geen vochtmeting gedaan alvorens de coating aan te brengen.

  Ook deze aannemer zal het wel moeilijk hebben (dat hij niks laat horen is al een teken) en dan kan je wel raden wie er voor de kosten opdraait.


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door Evert, op 13 november 2012 om 21:01

  Misschien iets voor de rijdende rechter
  ———————————————————–
  Meer voor de zwemmende rechter in t geld denk ik Evert….:D


  ⚠️ Meld

 5. slopen dat bad er is geen eer meer aan te behalen dit probleem is er al zo lang ik het bad ken (ruim 40 jaar) elk jaar moest het bad opnieuw in de verf omdat het los liet aan een betonnen bak hecht niets lang door invloed van weer en temp. verschiilen en waterdruk


  ⚠️ Meld

 6. In Zwolle is het niet ongebruikelijk dat er foutjes worden gemaakt.
  De staal leverancier van de luxe aanpassing van museum de Fundatie maakte ook ernstige fouten en ging ook nog failliet…
  (en weg was de subsidie ivm de te late oplevering)
  Deze luxe aanpassing past m.i. ook al niet bij de huidige economische situatie…

  Ik snap het allemaal niet zo goed, zal wel aan mij liggen..  ⚠️ Meld

 7. @ans, een monument kan/mag niet gesloopt worden. En een aannemer neemt een karwei op zich. Vangt het geld. Blijkt niet goed te gaan, en zegt dan helaas pindakaas.


  ⚠️ Meld

 8. Normaliter zijn aannemers voor dergelijke zaken verzekerd (WA). Maar als de aannemer verstoppertje speelt, zal dat waarschijnlijk niet veel goeds betekenen. Misschien gaat ‘ie zelf wel koppie onder…


  ⚠️ Meld

 9. Ze zorgen er maar voor dat het weer opgelapt wordt! Ik zwem vele malen liever in de zomerdagen in t openluchtbad dan in het mislukte overdekte bad dat d gemeente zwolle heeft neergezet! Heb er al vele malen overgepost! Zwembad de vrolijkheid is een goed makertje naar de rest van de zwolsche inwoners! voornamelijk tijdens de herfst en winter periode!  ⚠️ Meld

 10. Als die aannemer nul op request geeft. Zet hier de naam dan maar voluit neer! Zodat ander potentiele opdrachtgevers gewaarschuwd zijn.


  ⚠️ Meld

 11. Zo te zien heeft de aannemer niet helemaal niks van zich laten horen. Ik zie op foto 2 toch echt een busje van ze staan. Ik kan me voorstellen dat de aannemer aan het onderzoeken is hoe ze dit aan gaan pakken. Dat kan in dit geval best langer dan 2 weken duren. Het probleem lijkt me complex genoeg.


  ⚠️ Meld

 12. Zoals hier Hansv als schrijft dat de aannemer voor het aanbrengen van de coating geen vochtmetingen heeft gedaan is ook volgens mij de grootste oorzaak.Denk ook dat de aannemer in de periode van het werk onder grote druk heeft gewerkt om het bad op tijd klaar te krijgen.De periode waarin aan het bad gewerkt is was een natte vochtige periode en het nieuwe gestorte beton is niet voldoende droog geweest om de coating aan te brengen .Verder kan er nog veel alkaliën in het nieuwe beton hebben gezeten wat geneutraliseerd had moeten worden.Onder de druk van het gauw klaar maken van het bad zijn deze dingen allemaal te snel gegaan in een vochtige periode met alle gevolgen van dien


  ⚠️ Meld

 13. Dat was 15 oktober jl. Daarna werd het oorverdovend stil.

  Ook al is de aannemer van goed wil, is goed mogelijk, maar dan staat en valt het weer met communicatie. Laat weten waar je mee bezig bent. Dant komt er ook geen ruis op de lijn. En komen deze verhalen niet naar buiten.


  ⚠️ Meld

 14. Een aannemer moet garant staan voor geleverde kwaliteit en zich nooit laten opjagen waardoor de kwaliteit in het geding komt.

  Opjagen is niet verboden maar dan moet de aannemer zo slim zijn om garanties uit te sluiten..
  (dan nog zou het een domme actie zijn om daar in mee te gaan)

  Aannemers hebben het niet gemakkelijk en de Gemeente Zwolle zoekt naar de laagste prijs, dan kan goedkoop duurkoop worden..  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.