Studenten tonen hun skills bij Landstede

Zwolle – Hoe verbeter je als applicatieontwikkelaar een App? Wat doe je als je als directiesecretaresse onverwacht een tienkoppige delegatie uit Japan drie dagen moet ontvangen? Hoe maak je als ICT beheerder een netwerkconfiguratie? Studenten ICT en Secretarieel uit geheel Noord-Nederland doen op donderdag 15 november mee aan de voorrondes van de beroepenwedstrijd Skills Master 2013 van het Kenniscentrum ECABO. Plaats van handelen: Landstede aan het Dokterspad.

ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoep. Het centrum fungeert als schakel tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Elk jaar organiseert ECABO beroepswedstrijden voor voor Applicatieontwikkelaars, ICT-beheerders en Directiesecretaresses/Managementassistentes. Deelname is voor studenten die bij voorkeur in het laatste jaar van hun mbo-opleiding zitten. Kandidaten die een regionale voorronde winnen plaatsen zich voor de landelijke finale. De winnende regioteams nemen het vervolgens tegen elkaar op in de finalewedstrijd tijdens de beroepenmanifestatie Skills Masters in maart 2013, in Rotterdam A’hoy. ECABO wil met de wedstrijden de ICT- en Secretariële beroepen op de kaart zetten.


Opdrachten

Tijdens de voorrondes ontvangen de dertig deelnemers in vier blokken van een uur verschillende opdrachten. De ICT beheerder moet bijvoorbeeld basis netwerkconfiguraties maken. De applicatieontwikkelaar moet fouten opsporen in Apps. De directiesecretaresse krijgt een praktijkopdracht of doet een taalquiz. De deelnemers moeten blijk geven van vindingrijkheid en flexibiliteit, ze moeten stressbestendig zijn en vaardig in hun vak. Aan het einde van de dag wordt door de jury bekend gemaakt welke drie winnaars het regioteam zullen vertegenwoordigen tijdens de Skills Masters – Rotterdam Ahoy in maart 2013. En daar worden de opdrachten nog een stukje ingewikkelder! Er is voor de deelnemers voldoende reden om hun best te doen: ICT-deelnemers kunnen een studietoelage van € 2.500,- winnen en Secretary Plus stelt Acadamy VIP Vouchers ter beschikking ter waarde van € 1.980,-

Global Entrepeneurship Week

De voorronde van Skills Masters 2013 vindt plaats tijdens de Global Entrepeneurship Week (GEW) die van 12 tot en met 18 november plaatsvindt bij Landstede aan het Dokterspad. Tijdens deze week komen scholieren en studenten samen om kennis te maken met het ondernemerschap, ondernemers, en de ondernemer in zichzelf.

Artikel delen:

Reageer