Najaarsconcert “Excelsior” Westenholte

Zwolle – Op zaterdag 24 november 2012 organiseert Muziekverenging “Excelsior” Westenholte haar jaarlijkse Najaarsconcert. In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt het Najaarsconcert dit jaar gehouden in Het Anker in Westenholte. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 8,–, voor kinderen t/m 12 jaar € 4,–.

Het Najaarsconcert 2012 wordt verzorgd door het A-orkest en de Slagwerkgroep van “Excelsior”. Als solist deze avond treedt Benny Eissens, solo-klarinettist bij de KMKJWF, voor het voetlicht. De voormalige drumband van “Excelsior” is omgevormd tot een Slagwerkgroep. Naast de gebruikelijke en meest bekende slagwerkinstrumenten maakt het melodisch slagwerk (xylofoon, marimba, pauken) een belangrijk deel uit van de Slagwerkgroep. Dit maakt het voor de groep mogelijk uit een breder repertoire te kunnen putten en voor het publiek heel aansprekende muziek te kunnen maken, waarbij er naast ritmische uitdagingen ook zeker dynamische uitdagingen te beluisteren zijn. De Slagwerkgroep staat dit jaar voor het eerst onder leiding van instructeur Bart Zweers.

Het A-orkest van “Excelsior” staat al jaren onder de zeer inspirerende leiding van Marten van der Wal. Ook dit jaar verzorgt het fanfareorkest een afwisselend programma, waarin de samenwerking met de Slagwerkgroep meer dan eens wordt gezocht. Een uitdaging voor de fanfare is het spelen met klarinettist en solist van deze avond Benny Eissens. Benny studeerde klarinet aan het conservatorium te Zwolle en Enschede. Hij behaalde in 2004 zijn eerste fase diploma in Zwolle en in 2007 zijn tweede fase te Enschede. In het dagelijks leven is hij solo-klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” (KMKJWF) te Assen, waar hij sinds 2008 in dienst is.

Waar bij een fanfare de bugel de hoofdmoot van het orkest vormt, is dit bij een harmonie de klarinet. Door een onderdeel van de harmonie te mixen met de fanfare maakt Muziekvereniging “Excelsior” het mogelijk u een inspirerende muziekavond voor te schotelen.

Excelsior ziet u graag op zaterdag 24 november 2012 vanaf 20.00 uur in Het Anker, Meester Koolenweg, Westenholte-Zwolle.

Artikel delen:

Reageer