Studenten volgen bouw energieneutrale kantoor Enexis

Zwolle – BAM Utiliteitsbouw regio Oost gaat in de maand november in totaal acht keer met groepen bouwkunde studenten van het Deltion College en Windesheim de bouw van het energieneutrale regiokantoor Enexis te Zwolle op. Op 13 november jl. kwam de eerste groep van het Deltion College langs.

enexis.jpg

Het nieuwe regiokantoor is een vooruitstrevend project waar duurzaamheid toepassingen in worden meegenomen die pas in 2020 volgens de wet verplicht zijn. De studenten krijgen tijdens de presentatie en rondleiding hierdoor alvast een voorproefje op de zaken waar zij in de toekomst op de bouw rekening mee moeten houden. Het project heeft voor de ontwerpfase een BREEAM-Excellent certificaat ontvangen. Op dit moment spant BAM Utiliteitsbouw regio Oost zich in om ook op het gebied van de uitvoering deze onderscheiding te behalen. De combinatie van een energieneutraal gebouw met een dergelijke hoge BREEAM score is een primeur in Nederland. Voor de studenten dus erg leuk om getuige van te zijn. BAM Utiliteitsbouw hoopt op deze manier de studenten nog enthousiaster te kunnen maken over het gebruik van duurzame technieken.

Het nieuwe kantoor heeft een vloeroppervlak van 5.500 m² en biedt plaats aan ruim 200 medewerkers die nu elders op het terrein zijn gehuisvest. De studenten waren afgelopen dinsdag getuige van het plaatsen van het dak op het atrium. De nieuwbouw omvat een inspirerend, dynamisch energieneutraal kantoorconcept met bedrijfshal, is optimaal en flexibel ontworpen en daardoor toekomstbestendig. BAM Utiliteitsbouw zal het kantoor december 2012 opleveren.

Artikel delen:

Reageer