Sportstudenten Q-point houden flashmob in Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag vond er op de Grote Markt in Zwolle een sportieve flashmob plaats. Het betrof een demo van de sport Kin-Ball (zie de foto’s) & Urban Golf. 

14-11-2012_flashmob_grotemarkt_01.jpg

Het doel van Kin Ball is de bal (Ø 1.22m) opslaan naar één van de twee tegenstandersploegen, op een zodanige manier dat deze de bal niet kan vangen alvorens hij de grond raakt. De flasmob was ter promotie van het studentenbedrijf "Q-point project bureau bewegen en sport" wat is gevestigd op Hogeschool Windesheim. Op deze manier hoopten de studenten een groot en breed scala aan publiek te bereiken. De flashmob had een verrassende invloed op het winkelend publiek dat op dat moment aan het shoppen was.

14-11-2012_flashmob_grotemarkt_02.jpg

14-11-2012_flashmob_grotemarkt_03.jpg

Kin Ball:
Voor de ploeg die opvangt, is het doel de bal te vangen alvorens hij de grond raakt en hem opnieuw te serveren naar een andere ploeg. Als de aangeduide ploeg er niet in slaagt de bal te vangen of als een ploeg een fout maakt tegen de regels van het spel, wordt een punt toegekend aan de twee andere ploegen.

Ploegen:
3 ploegen van 4 spelers met een wedstrijdvestje in een officiële kleur.
Grijs, zwart en roze ( of blauw ) zijn de offieciële kleuren.

Terrein:
21 x 21m

Duur van de wedstrijd:
3 perioden van 15 minuten

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Iedereen noemt dit soort dingen al snel een flashmob, terwijl een flashmob toch heel wat anders is.

    Flashmob: “Een flashmob (Nederlands: “flitsmeute”) is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. De deelnemers kennen elkaar doorgaans niet persoonlijk. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast; hoe meer deelnemers, hoe succesvoller de flashmob.”


    ⚠️ Meld

Reageer