Nieuwbouw Vogelbuurt vordert snel

Zwolle – Begin oktober 2012 vierden woningcorporatie deltaWonen samen met wethouder Nelleke Vedelaar, betrokken organisaties en nieuwe huurders de start van de bouw van de nieuwe vogelbuurt in de Zwolse wijk Kamperpoort. Sindsdien gaat de nieuwbouw als een speer! Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2013 opgeleverd.

14-11-2012_voortgang_nieuwbouw_vogeltjesbuurt_kamperpoort_03.jpg

De nieuwe vogelbuurt is een goed voorbeeld van duurzame toepassingen. DeltaWonen bouwt in de nieuwe vogelbuurt 61 eengezinswoningen in de sociale huursector met energielabel A+. De eigentijdse duurzame woningen in de nieuwe vogelbuurt vormen met hun stedelijke karakter een verbindingsfunctie tussen de bestaande Kamperpoort en de binnenstad. Het enthousiasme voor de huur van de nieuwe woningen is groot. Binnen een maand tijd waren bijna alle woningen al verhuurd. Zeker 12 oude bewoners hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om terug te keren naar de wijk.

14-11-2012_voortgang_nieuwbouw_vogeltjesbuurt_kamperpoort_04.jpg

14-11-2012_voortgang_nieuwbouw_vogeltjesbuurt_kamperpoort_05.jpg

14-11-2012_voortgang_nieuwbouw_vogeltjesbuurt_kamperpoort_01.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Het energielabel A+ wordt bereikt door een aantal in het oog springende duurzame aspecten. Er wordt balansventilatie met warmteterugwinning toegepast. Hierdoor is er geen onnodig warmteverlies. Elke woning heeft deels klimaatglas en een aantal woningen krijgt zonneboilers en/ of douche warmteterugwinning. Dat betekent dat het warme water uit de douchekraan wordt voorverwarmd door het afgevoerde warm water van de douche.

14-11-2012_voortgang_nieuwbouw_vogeltjesbuurt_kamperpoort_02.jpg

In het materiaalgebruik wordt zoveel mogelijk uitgegaan van het Cradle-to-Cradle principe (C2C). Het principe is dat alle materialen na hun leven in het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. De binnenwanden van de woningen en de dakbedekking hebben het zogenaamde DUBOkeurmerk. Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing komen in aanmerking voor dit keurmerk. Ook wordt FSC gecertificeerd hout (uit duurzaam beheerde bossen) toegepast in plinten en bekleding van gevels van de bergingen. De gevelbaksteen en de dakpannen zijn eveneens zeer duurzame materialen.

Buiten de woning vinden ook duurzame maatregelen plaats. Zo zijn de lantaarnpalen op het binnenterrein voorzien van zonnepanelen en wordt het hemelwater op daken en de bestrating niet naar het rioolstelsel van de gemeente geleid, maar in de grond geïnfiltreerd. De toepassingen van al deze maatregelen dragen bij aan duurzaam wonen en leven, iets waar de woningcorporatie zich hard voor maakt.

Artikel delen:

Reageer