Gewapende overval aan Beethovenlaan in Zwolle

Zwolle – Woensdagavond rond 20.30 uur werd in een woning aan de Beethovenlaan in de wijk Holtenbroek een gewapende overval gepleegd. Er volgde een Burgernet actie.

De politie is op zoek naar 3 getinte manspersonen van 25 a 30 jaar oud. Ze hebben een o.a. een grote televisie wegegenomen en zijn mogelijk vertrokken in een donkere Opel Astra van het G-type (5-deurs), met een grote spoiler achterop. De politie vraagt met klem niet zelf actie te ondernemen. Heeft u iets gezien, bel dan de politie via 0800-0011.

UPDATE: De Burgernetactie werd 22.22 uur afgesloten. Er waren verschillende tips binnengekomen over de vluchtauto, maar de daders zijn daarmee nog niet gevonden. Tips blijven welkom via 0900 – 8844.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Er is een wijk in Zwolle met een groot deel allochtonen, en precies in die wijk is de meeste onveiligheid, ik vind het jammer, ben zelf namelijk turks, en vind het verschikkelijk dat ik altijd al kan raden hoe de daders eruit zagen…. echt triest, ben zelf ook in Holtenbroek bestolen 3 weken terug, het is gewoon zo jammer!! Nederland heeft zoveel voor deze mensen betekend, en Zwollenaren zijn over het algemeen ontzettend aardige mensen, en dit is dan de dank……. ik als turk zijnde barst vaak in tranen uit, en snap niet waarom sommige landgenoten van mij dit aan doen bij mensen.. ik ben echt verdrietig en teleurgesteld.


  ⚠️ Meld

 2. @arnhem99 trek het je niet persoonlijk aan. je constateert iets wat waar is, maar je laat hier zien dat het ook anders kan. ik heb veel respect voor jouw beleving en verhaal. sterkte ermee.


  ⚠️ Meld

 3. @Arnhem99: ik heb ook veel respect voor je verhaal. Wat ik je mee wil geven is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. Dus blijf jezelf en bewijs mensen met vooroordelen daarmee het tegendeel. Wees gewoon trots op wie je bent, want zo te lezen is er niks mis met je!


  ⚠️ Meld

 4. Dank u wel Beethoven, ik zeg ook vaak tegen de wat kleinere jongens, je word hier niet gediscrimineerd, als je gewoon vriendelijk gedag zegt tegen de mensen op straat, en gewoon prima mee draait met het werk en een beetje moeite en intresse toont om ook de mensen naast je cultuur waarmee je thuis bent opgegroeid laat zien, dan zien mensen je niet eens als buitenstaander, maar nemen ze je gewoon op in de groep, mensen op mijn werk verbazen het soms als ik zeg dat ik turks ben, ze zagen wel aan mijn uiterlijk dat ik getint was, maar omdat ik gewoon net zoals de rest ben, merkte ze het niet eens. Ik wens de mensen die overvallen zijn al het beste, en ik hoop dat de daders snel gepakt en opgesloten worden.


  ⚠️ Meld

 5. UPDATED!

  En verder….

  Staphorst 14/11 Burgernet: 21.45 uur gewapende overval woning Maisveld dr 3 mannen met bivakmuts. Weggelopen ri Boekweitveld.

  Het zullen toch niet dezelfde 3 zijn?


  ⚠️ Meld

 6. UPDATE: De Burgernetactie werd 22.22 uur afgesloten. Er waren verschillende tips binnengekomen over de vluchtauto, maar de daders zijn daarmee nog niet gevonden. Tips blijven welkom via 0900 – 8844.  ⚠️ Meld

 7. het lijkt me vreselijk als je in je eigen huis wordt overvallen. waar ben je dan nog veilig? jammer dat het ook dit maal weer in holtenbroek gebeurt. wederom negatief beeld van onze wijk.


  ⚠️ Meld

 8. [removed]void(0); Hoezo jammer dat dit in Holtenbroek gebeurt.
  Vanmiddag( gisteren) is er bij mijn zus en zwager op klaar lichte dag ingebroken.
  Die wonen in de Aalanden.
  Maar daar lees je niets over, alleen als het om Holtenbroek gaat.
  Dan is het wereld nieuws.


  ⚠️ Meld

 9. Zal er wel de nodige kritiek op krijgen! maar zet het hier toch neer! Graaf een groot gat waar de wijk holtebroek lag, sloop alles en laat alles en iedereen in die Holtebroek heeft gewoont gescreend worden. Alles met een strafblad afvoeren en de wijk opnieuw opbouwen met degelijke woningen zonder die verdomde flats! Misschien dat het dan een beetje leefbaarder, veiliger en zwolscher wordt


  ⚠️ Meld

 10. In de aalanden ook twee weken een poging tot inbraak geweest bij m’n achterburen. Helaas heeft de politie natuurlijk niets meer kunnen doen. Maar ook daar horen we niks over…. dus ook in de aalanden al in twee weken tijd (pogingen tot) inbraak.
  Voel me steeds minder veilig in Zwolle:(


  ⚠️ Meld

 11. Kom op jongens, een inbraak of een overval waarbij de daders een pistool op je hoofd zetten is wel andere koek. Terecht dat hier alles op alles wordt gezet om de daders te pakken.
  Moet ook bij een inbraak natuurlijk, maar het verschil is nogal groot vind ik.


  ⚠️ Meld

 12. Eergisteren overval op een oudere man ook door 3 donkere mannen ,grote kans dat het de zelfde personen zijn !!Jammer idd dat holtenbroek weer lekker in het nieuws komt !Mensen hier uit de wijk worden er op aangekeken ,Heel erg jammer want er komt allemaal tuig van buiten de stad dat hier ongein uithaalt en de bewoners zijn de dupe.Misschien moeten swz en delta wonen de mensen gaan screenen die hier komen wonen !Chubby ben het met je eens hoor,maar dan idd alle doelgroepen .Heb je een uitkering en kom je van buiten de stad?waarom kom je hier wat ga je doen etc etc..UUh strafblad?etc ..niets te zoeken hier blijf waar je bent .
  Mariane tuurlijk is het verschil groot maar als er in andere wijken wat gebeurd dan is de aandacht vaak stukken minder ,Het is alsof de kranten en websites er op kicken om te kunnen laten zien hoe holtenbroek afzakt !:'(


  ⚠️ Meld

 13. @chubby als die, volgens jou verdomde flats, weg moeten. Waar moeten al die mensen waaronder ook ik gaan wonen? Ik heb het hier prima naar me zin!  ⚠️ Meld

 14. Zolang criminele Anti’s nog gewoon ongehinderd Nederland binnen kunnen komen zal er weinig veranderen zeker nu ze op Curacao een heel aparte onafhankelijkheid voor ogen hebben nl. vrij verkeer van personen en een dubbele Nationaliteit.
  Wel de lusten maar niet de lasten dus.


  ⚠️ Meld

 15. @mariane, het gaat hier toch niet om het verschil tussen inbraak en overval? Ik wou alleen aangeven dat er niet alleen maar in holtenbroek gedoe is, maar overal in zwolle wel (dus bijv. ook aalanden en wat dacht van geweld in de binnenstad). Het gaat om het gevoel van veiligheid dat gewoon minder wordt! En dat gevoel heb je minstens ook bij een inbraak hoor.


  ⚠️ Meld

 16. chubby, ik stel voor dat ze heel Nederland dan maar opdoeken. Wat een onzinreactie, maar weerstand was waarschijnlijk je bedoeling. Ik ben het eens met een heleboel meningen: het lijkt alsof er elke keer een andere wijk aan de beurt is om in een negatief daglicht gezet te worden: aa-landen was een tijdje terug ook aan de beurt. en het net een beetje opgekrikte imago van holtenbroek schoffelen ze met dezelfde noodvaart zo weer onderuit. Gedoe is overal.


  ⚠️ Meld

 17. Misschien dezelfde drie van 2 jaar geleden die in assendorp iemand overvielen op klaarlichte dag, ook getinte boys van rond de 25, zijn die al gepakt? Daar hoor je helaas nooit meer iets over.


  ⚠️ Meld

Reageer