Concert Hanze Orkest in Fonteinkerk

Zwolle – Symfonie nr. 6 in b mineur, Pathétique, van Tsjakovski, zal komend weekend in Zwolle worden uitgevoerd door het HanzeOrkest.

Op het podium zullen 53 musici dit laatste werk door Tsjakovski geschreven ten gehore brengen. Zijn laatste werk is slechts tien dagen voor de dood van de componist voltooid. (1893). Het is een symfonie die de luisteraar tijdens beide concerten zijn emoties doen voelen. Zaterdagavond 17 november om 20.15 uur treedt het orkest op in de Fonteinkerk, Sterrenkroos 56 (Stadshagen) te Zwolle. Het orkest staat onder leiding van de vaste dirigent, Frank Adams. Het orkest start met de Academische Festouverture van Johannes Brahms. Na de festouverture staat de Rapsodie voor Altsaxofoon van Debussy op het programma. Jules van de Loo, zal soleren in dit werk.

Openingsfeest Hanzelijn

Op zaterdag 8 december wordt het Openingsfeest Hanzelijn in Zwolle georganiseerd. Zes jaar lang heeft Prorail gebouwd aan de komst van de Hanzelijn en nu is hij klaar! Dat is reden voor een feestje en daarom zal het Hanzeorkest ook van zich laten horen op deze feestelijke dag. Het orkest zal hier de Academische Festouverture van Johannes Brahms spelen.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.hanzeorkest.nl

Artikel delen:

Reageer