Maak gratis kennis met de Hanzelijn

Zwolle – Lelystad, Dronten, Kampen, Zwolle, ProRail en NS heten op 8 december 2012 reizigers van harte welkom op de Hanzelijn. Dit doen zij met een feestelijke open dag en bijzondere programma’s rondom de stations en in de Hanzelijnsteden. De Hanzelijn verbindt Lelystad via Dronten en Kampen met Zwolle en daarmee ook de provincies Flevoland en Overijssel. De nieuwe spoorlijn brengt reizigers tussen Noord-Nederland en de Noordelijke Randstad sneller en zonder overstap om hun bestemming.

hanzelijn_verbindt.jpg

Op 8 december laat NS bezoekers gratis kennismaken met de Hanzelijn. Nieuwsgierige bewoners en bezoekers rijden dan voor het eerst over de Hanzelijn. In de trein krijgt men informatie over de Hanzelijn en de steden die zij verbindt. Iedereen kan op deze manier kennis maken met de vierHanzelijnsteden en de regio. De treinen rijden tussen 9 en 17 uur over het nieuwe spoor. Op www.hanzelijnverbindt.nl staan de treintijden van 8 december. Bezoekers kunnen in elke stad uitstappen en genieten van alles wat Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle te bieden hebben. De gemeenten hebben allen een waar Hanzelijnfeest georganiseerd. Zwolle heeft naast een theaterspektakel en muzikale optredens het grootste IJsbeeldenfestival ter wereld met sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm.

Kampen heet haar publiek welkom met muziek en het theaterspektakel van The Lunatics. In Dronten worden bezoekers ontvangen door Walibi karakters. En Lelystad tovert het stadshart van Lelystad om tot een Winter Wonderland.

In sommige steden duurt het programma tot in de avond. Bezoekers wordt geadviseerd om hier rekening mee te houden, treinen rijden tot het einde van de middag.

In 2007 is ProRail begonnen met de bouw van de 50 km lange nieuwe spoorlijn, die circa 1 miljard euro kost. Het project wordt door ProRail binnen tijd en budget opgeleverd voor de start van de dienstregeling op 9 december 2012. Aan de lijn zijn vijf gemeenten gevestigd en drie provincies.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. In sommige steden duurt het programma tot in de avond. Bezoekers wordt geadviseerd om hier rekening mee te houden, treinen rijden tot het einde van de middag.

  Mooi idee, leuk programma (tot in de avonduren), maar waarom moet die gratis openstelling nu tot 17.00 uur duren? Dat is een echte JAMMER.


  ⚠️ Meld

 2. Ja, dat vind ik ook een gemiste kans van Prorail! Waarom het programma later en de treinen niet langer gelijktijdig laten rijden?
  Maar misschien wordt het dan te druk in de treinen? 😮


  ⚠️ Meld

 3. Zwolle Marketing denkt natuurlijk wel commercieel. Zou het net als bij abonnementen zo zijn dat ze hopen dat je de tijd vergeet als je bij iets aardigs bent, en daardoor de terugreis gewoon moet betalen?
  Reken maar dat het druk wordt als de trein gratis is 😉 Ik zou de programma’s van Lelystad en Dronten wel willen zien, want in Zwolle is alles van een bedenkelijk C-niveau.


  ⚠️ Meld

 4. @vdBerg, het is voor de meesten niet snel goed, ook voor u blijkbaar niet. Word er een groots spektakel neer gezet, waar dan een behoorlijk kosten plaatje aan hangt. Dan is er weer alle reden om te zeggen, jonge,jonge wat wordt er door de NS weer een geldt over de balk gegooid. Laten ze zorgen dat treinen op tijd rijden. Het is nooit goed.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een gedoe allemaal. Ik ben blij met de hanzelijn omdat ik 2x per maand met de trein naar almere ga en dat scheelt mij straks een hoop reistijd. En dat is het dus ook…een trein die gaat rijden. Het geeft bij mij niet het verlangen om daarom grote , overbodige volksfeesten bij te gaan wonen. Of is het net als eeuwen geleden in slechte tijden : geeft het volk brood en spelen om ze zoet te houden. Als pro rail zijn werk goed gedaan had zou de verbinding tot Amsterdam echt reisvoordeel opgeleverd hebben


  ⚠️ Meld

 6. Word er een groots spektakel neer gezet, waar dan een behoorlijk kosten plaatje aan hangt

  Dit waag ik zeer te betwijfelen!

  Het faciliteren kost de gemeente de nodige inspanningen (en dus geld), maar verder? In ieder geval niet de artiesten!

  En verder wil ik gerwoon graag weten waarom dat gratis reizen tot 17 uur erop zit. Dat moet een commerciele achtergrond hebben, anders hadden ze het toch gewoon de hele dag gratis reizen gemaakt?


  ⚠️ Meld

Reageer