Berkum naar directe concurrent VVOG

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 17 november uit bij VVOG en neemt het dus op tegen een directe concurrent. Beide clubs hebben tot nu toe 16 punten uit 10 wedstrijden gehaald en het is alleen aan een iets beter doelsaldo te danken dat de Zwollenaren in de Hoofdklasse C nu op een vijfde plaats bivakkeren en VVOG op de zesde plek.

“VVOG heeft een ploeg met veel voetballend vermogen en ze doen dit jaar goed mee. Ik vond dat ze vorig seizoen al een goede selectie hadden en die is grotendeels intact gebleven, dus we kunnen een goede tegenstander verwachten. Een kwaliteit is dat ze een aantal keren hebben laten zien dat ze in een wedstrijd sterk terug kunnen komen,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge. De Harderwijkers lieten dit seizoen inderdaad af en toe een sterke ‘wederopstanding’ zien, waarbij met name de 3-2 winst tegen kampioenskandidaat ONS Sneek opvalt. In dat duel stonden de Friezen tot 12 minuten voor het einde met 0-2 voor maar VVOG ging daarna tóch met de winst aan de haal. Ook bij SVZW, een andere titelpretendent, kwam VVOG goed terug want daar werd, na een 1-0 achterstand, in blessuretijd de 1-1 binnengewerkt.

Bij de andere resultaten van VVOG zijn overigens opmerkelijke verschillen te zien. Tegenover successen als de 4-0 winst tegen HZVV en een 0-4 overwinning bij WHC staan een thuisnederlaag met 0-3 tegen DVS ’33 en een afstraffing met liefst 6-0 bij Sparta Nijkerk. Afgelopen week boekte VVOG de tweede remise op rij doordat er op eigen terrein met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen NSC. Volgens VVOG-trainer Dwight Lodeweges lieten zijn spelers in die wedstrijd voor rust het beste voetbal van dit seizoen zien, maar de score bleef ondanks veel mogelijkheden beperkt tot 1-0. In de tweede helft lieten de Harderwijkers ook nog weer kansen liggen, al was het niveau minder dan in het eerste bedrijf, en een kwartier voor het einde kwam NSC zelfs op gelijke hoogte. Het gelijke spel voelde voor VVOG volgens eigen zeggen aan als het incasseren van twee verliespunten. “We hebben vergeten de trekker over te halen en het af te maken. Vanaf het begin van de tweede helft hebben we gewoon niet goed gespeeld,” liet de teleurgestelde Lodeweges na afloop weten.Berkum kan wél terugkijken op een geslaagde vorige competitieronde, want een sterk spelend DVS ’33 Ermelo werd vorige week in Zwolle met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. Hoewel Berkum de laatste 20 minuten met 10 man verder moest en de tegenstander de druk fors opvoerde lukte het toch om de volle winst vast te houden. Dat gaf de ploeg vertrouwen om ook in de komende wedstrijd vol voor de winst te gaan. In het vorige seizoen pakten de Zwollenaren zowel uit als thuis drie punten tegen VVOG, en dat leidde op de VVOG-site tot de waarschuwing dat de Harderwijkers tegen Berkum nog wat goed te maken hebben. De wedstrijd tussen de rivalen VVOG en Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark De Strokel aan de Strokelweg in Harderwijk, waar onder leiding van scheidsrechter William Smit uit Nunspeet om 14.30 uur wordt begonnen.

Artikel delen:

Reageer