SP zamelt kinderschoenen in tegen armoede

Zwolle – In Nederland groeien nog altijd honderdduizenden kinderen op in armoede. Ook in Zwolle zijn er gezinnen waar te weinig geld is voor dagelijks een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. De SP komt met een lokale en landelijke actie om armoede onder kinderen te bestrijden.

‘Juist in de komende maand wordt armoede in gezinnen pijnlijk zichtbaar. Het is schrijnend als opgezette kinderschoenen leeg blijven. Armoede mogen we als samenleving niet accepteren’, stelt Frank Futselaar namens SP Zwolle. De SP doet momenteel onderzoek naar de situatie in Zwolle. De gemeenteraadsfractie zal voorstellen doen en het gemeentebestuur en het Kabinet oproepen om in actie te komen. Zwollenaren die willen bijdragen aan de actie kunnen de SP helpen kinderschoenen te verzamelen.

Komende zaterdagen (17 en 24 november) staan SP’ers tussen 12.00 en 14.00 in de Diezerstraat om gebruikte kinderschoenen op te halen. Deze zullen gebruikt worden om plaatselijk en landelijk aandacht te vragen voor kinderen in armoede. Er kan ook contact worden opgenomen met Tjitske Siderius via tsiderius@sp.nl. Uiteraard krijgen deze schoenen ook na de actie een goede bestemming.

Artikel delen:

Reageer