Verkeersmaatregelen rond intocht Sinterklaas in Zwolle

Zwolle – Sint Nicolaas en zijn Pieten komen zaterdag 17 november per boot aan in de binnenstad van Zwolle. Ze varen over het Almelose Kanaal naar het Rodetorenplein. Samen met locoburgemeester René de Heer en de voorzitter van Citycentrum, Louis van Daalen, verwelkomen de Zwolse kinderen de Sint om circa 12.15 uur ter hoogte van Hopmanshuis (Rodetorenplein). De intocht heeft gevolgen voor het verkeer.

Tijdens de boottocht tussen 11.30 en 12.15 uur moet verkeer rekening houden met oponthoud bij de bruggen. De brugwachter doet de bruggen omhoog om de boot door te laten. Hier worden ook veel mensen verwacht die Sint Nicolaas willen begroeten. Het gaat om de bruggen: Hanekampbrug, Schoenkuipenbrug, Diezerpoortenbrug, Pelserbrugje en Vispoortenbrug. De boot vaart verder langs de Schuttevaerkade om aan te leggen aan het Rodetorenplein. Om circa 12.30 uur vertrekt Sint Nicolaas met zijn Pieten in optocht door de stad vanaf de Jufferenwal / het Rodetorenplein naar de Nieuwe Markt. De route van de intocht is als volgt: Kamperstraat – Luttekestraat – Voorstraat – Grote Markt – Oude Vismarkt – Gasthuisplein – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat – Diezerstraat – Grote Markt – Korte Ademhalingssteeg – Sassenstraat – Bethlehemkerkplein – Nieuwe Markt.

Verkeersmaatregelen tijdens de optochtIn verband met de optocht is de Wilhelminasingel tussen 11.00 en 14.30 uur afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. Tevens zijn de bruggen Nieuwe Havenbrug, Kamperpoortenbrug, Vispoortenbrug en Diezerpoortenbrug afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer tussen 11.00 en 15.00. Uitzondering hierop zijn de rijroutes Nieuwe Havenbrug – Blijmarkt – Koestraat – Sassenstraat – Sassenpoortenbrug en komend vanaf de Kamperpoortenbrug de route Eekwal – Burgemeester van Roijensingel. Deze twee rijroutes blijven mogelijk.Bevoorradend verkeer voor de winkels in de binnenstad dat via de Nieuwstraat wil rijden, heeft hiertoe de mogelijkheid vóór 11.00 uur en na 15.00 uur. ParkerenDe parkeeraccommodaties in de binnenstad blijven bereikbaar. Voor vergunninghouders is parkeren aan de Buitenkant echter niet mogelijk. Zij worden verzocht elders in het vergunninghoudersgebied te parkeren. Op deze dag geldt een wegsleepregeling voor geparkeerde voertuigen die zich bevinden op de Buitenkant en op de route van de intocht. Openbaar vervoerStadsbuslijnen 2 en 3 van Syntus rijden tussen 10.30 en 15.00 uur een aangepaste route.In plaats van via de Buitenkant rijden ze via de Pannekoekendijk. Stadsbus lijn 4 rijdt tussen 12.50 en 14.30 uur niet via de Wilhelminasingel, maar via de Pannekoekendijk.De stads- en streekbussen die vanaf het station komen, rijden tussen 12.30 en 13.30 uur niet via de Eekwal maar via Emmawijk. Daar bevindt zich een tijdelijke halte. De bussen vanaf de Pannekoekendijk richting het station doen de Eekwal wel aan. De haltes van deze bussen op de Eekwal blijven dus in gebruik.Meer informatiewww.bereikbaarheidzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer