Nieuwe dienstregeling busvervoer Syntus

Zwolle – Op zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus van start voor het openbaar vervoer in Overijssel. Met de nieuwe dienstregeling wil Syntus meer logica brengen in haar netwerk. De nieuwe dienstregeling is vooral nodig omdat de NS haar dienstregeling wijzigt en aansluitingen op stations veranderen. Deze nieuwe dienstregeling brengt veel wijzigingen met zich mee.

syntus.jpg

Daarom is voor Overijssel een speciale webpagina ontworpen om de wijzigingen die voor de reiziger van belang zijn te tonen. Zie www.hoelaatreisjij.nl. Naast deze website wordt de reiziger ook geïnformeerd via informatie in onze bussen, bij de haltes en via advertenties. In Zwolle gaan de aankomst en vertrektijden voor stadsbussen wijzigen. Hierdoor vindt er een betere aansluiting plaats op de NS treinen en ontstaat een betere verdeling van vertrekkende en aankomende bussen op het station. Ook voor de streeklijnen geldt dat we de bussen zo goed mogelijk laten aansluiten op de nieuwe dienstregeling van de treinen. Hierdoor zijn de aankomst en vertrektijden van de streeklijnen en de buurtbussen aangepast.

Via Lees verder vindt u alle aanpassingen en ook de nieuwe lijnen!

Met ingang van de nieuwe dienstregeling komen niet alle buslijnen meer tegelijkertijd op het station aan. De verkeersdrukte rondom het station en de ruimte op het busstation maken het namelijk onmogelijk om alle stadsbussen gelijktijdig bij elkaar te brengen. Gevolg is dat de overstaptijd bij de helft van de bussen iets langer wordt en bij de andere helft iets korter. De aansluiting op de treinen blijft behouden. In de avonduren en op zondag worden de rijtijden aangepast zodat de bus sneller door de stad kan rijden. Hierdoor staan de bussen iets langer stil op het station maar ontstaan er ruimere overstappen van en naar de trein. De extra late ritten op zaterdag en de ritten die alleen op koopavonden rijden komen te vervallen. Kijk voor de nieuwe vertrektijden in de dienstregelingtabellen.

Lijn 3 Zwolle, Berkum – Station

Het gedeelte van de lijn tussen het station en Assendorp vervalt en wordt gereden door de nieuwe lijn 13.

Lijn 6 Zwolle, Station – Voorsterpoort

De ritten tussen 12.00 en 13.30 uur vervallen omdat er zeer beperkt gebruik van wordt gemaakt.

Lijn 7 Zwolle, Station – Oosterenk

Er rijden ’s morgens (m.u.v. de zomervakantie) 2 extra vroege ritten richting station. De rijtijd is iets aangepast.

Lijn 11 Zwolle, Station – Stadion – Rechterland

Deze lijn vervalt i.v.m. uitbreiding van de capaciteit op lijnen 29, 40 en 70.

Lijn 12 Zwolle, Station – Esdoornstraat (NIEUW)

Nieuwe lijn op de route van lijn 2 tussen het station en Holtenbroek, Esdoornstraat.

Lijn 13 Zwolle, Station – Assendorp (NIEUW)

Deze nieuwe lijn rijdt vanaf het station via de Assendorperstraat naar Assendorp. Aan het eind van de Assendorperstraat gaat de bus via de Molenweg, Weth. Alferinkweg en Isala Kliniek Weezenlanden terug naar het station.

Lijn 29 Zwolle – Coevorden

In verband met de nieuwe dienstregeling van NS zijn de vertrektijden van lijn 29 een kwartier verschoven. De bussen blijven hierdoor aansluiten op de trein in Coevorden en op lijn 30 in Lutten. De bussen die tot Dedemsvaart rijden, rijden in Dedemsvaart een andere route naar SG de Capellen. In Zwolle rijdt de bus altijd langs Isala Sophia ziekenhuis.

Lijn 83S Dedemsvaart – Zwolle

De reistijd tussen Dedemsvaart en De Lichtmis is verkort. De vertrektijden tussen Dedemsvaart en De Lichtmis wijzigen hierdoor met enkele minuten. In de ochtend is er één extra rit toegevoegd.

Lijn 161 Deventer – Zwolle

De extra ritten in de ochtend – en middagspits tussen Wijhe en Zwolle vervallen omdat er zeer beperkt gebruik van wordt gemaakt.

Lijn 166 Raalte – Zwolle

Op zaterdag is de dienstregeling van lijn 166 aangepast. Hierdoor sluiten de bussen zowel in Raalte als in Zwolle aan op de treinen.

Lijn 167 Zwolle – Ommen

De ritten van lijn 167 op zaterdag vervallen omdat er zeer beperkt gebruik van wordt gemaakt. Reizigers kunnen reizen met de nieuwe buurtbus 591 tussen Dalfsen en Nieuwleusen en met lijn 166. Lijn 167 rijdt in Dalfsen langs het station.

Lijn 503 Zwolle – Heino – Zwolle

Om aan te kunnen blijven sluiten op de trein in Heino wijzigen de vertrektijden.

Lijn 664 Lemelerveld – Zwolle (NIEUW)

Deze nieuwe lijn rijdt ’s ochtends van Lemelerveld via Heino naar Zwolle.

Lijn 666 Raalte – Zwolle

Lijn 666 vervalt. Het stukje Heino-Zwolle wordt overgenomen door lijn 664.

Lijn 667 Ommen – Zwolle

Deze lijn rijdt met ingang van de nieuwe dienstregeling in Dalfsen via het station.

Lijn 668 Zwolle – Herfte (NIEUW)

Deze nieuwe lijn rijdt in de ochtend en middag enkele ritten tussen Zwolle en Herfte, Buitenschool. Deze ritten werden voorheen als lijn 167 gereden.

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @Ilona:
  Op het kaartje van http://www.hoelaatreisjij.nl hoef je in ieder geval niet te kijken, want dat klopt op heel wat punten niet.
  Ik zie het bijvoorbeeld niet gebeuren dat lijn 2 door de Koestraat en Walstraat gaat rijden (past niet eens) en lijn 3 over Diezerplein en Schoolstraat is ook niet reëel.

  Als je de dienstregeling (tijden) opvraagt, staan er slechts een aantal haltes genoemd, maar er zijn meer haltes. Aan de hand van de genoemde haltes kan je wel nagaan hoe laat de bus bij jouw halte zou moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 2. ik woon in de Aa landen en daar kunnen ze rustig de bussen om het half uur laten rijden, wij hebben er elk kwartier twee door de straat 1 die komt van Holtenbroek en 1 die gaat naar Holtenbroek en hij is bijna altijd leeg.


  ⚠️ Meld

 3. Gaan nu ook wat rustiger rijden. Bij ons in de straat mag 30KM/u. Sommige bussen rijden zeker harder dan 60KM/u. Willen zeker snel op het eindpunt zijn kunnen ze koffie drinken…….


  ⚠️ Meld

Reageer