Zwolse actie voor Serious Request

Zwolle – Het Zwolse Rode Kruis, organiseert ook dit jaar een wervingsactie voor Serious Request waarin het thema Babysterfte centraal staat. Initiatiefnemer Esra Deuling (projectleider communicatie) organiseert samen met Geert Steenbeek (junior bestuurslid) een wervingsactie in de binnenstad van Zwolle. Het doel van de actie is om zoveel mogelijk babygerelateerde artikelen te maken, te verzamelen en te verkopen voor het goede doel. Denk aan rompertjes, gebreide babyslofjes en overige producten.

seriousrequest.jpg

De eerste vrijwilliger is binnen: mevrouw Gülgün Galin uit Heerhugowaard is begonnen met het breien van verschillende babyslofjes. Ze heeft inmiddels al tien paar slofjes klaar. De breister heeft het afgelopen jaar nogal wat tegenslagen te verduren gehad. Ze kreeg te kampen met gezondheidsproblemen, haar moeder kwam te overlijden en ze kreeg afgelopen week ontslag op het werk. Het breien van de slofjes is nu een troost om positief te blijven. ‘Alles voor het goede doel, om de baby’s een kans op een goede toekomst te geven’, zegt ze ontdaan. Ze heeft voldoende eigen materiaal voor ruim twintig slofjes. Als het lukt, wil ze graag meer slofjes breien, maar dan heeft ze wel wol nodig.

De eerste sponsoren zijn al binnen: Tina Van Den Berg, eigenaar van webshop Wollyhood en Pim Workel, eigenaar van Bertus Workel vrijetijdsmaterialen b.v. uit Enschede. Van dhr. Workel hebben wij zelfs de toezegging meer bollen wol gedoneerd te krijgen indien de actie een succes wordt! We blijven in de tussentijd nog wel op zoek naar sponsoren. Welke sponsor wil ons een hart onder de riem steken? Het Rode Kruis is ook nog op zoek naar:- Creatievelingen die een inbreng hebben bij de verkoop. – Enthousiastelingen die het leuk vinden om een dagdeel te collecteren. – Verkopers die achter de stand willen staan. Vind je het leuk om een dagdeel te helpen of heb je zelf nog een inbreng bij de verkoop? Mail dan naar Esra Deuling: esra253@gmail.com.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer