114 bekeuringen bij verkeerscontroles in Zwolle

Zwolle – Donderdagavond 15 november zijn bij verkeerscontroles in de stad 114 bekeuringen uitgeschreven.

Dat was onder andere voor: Geen fietsverlichting (71x); negeren rood verkeerslicht (9x); niet kunnen tonen rijbewijs (10x); fietsen in voetgangersgebied (6x); autogordel niet gebruikt (3x); ondeugdelijke autoverlichting (3x). Er werd gecontroleerd in / op de Vechtstraat, de Thomas à Kempisstraat, de Kranenburgweg, de Westerlaan, de Harm Smeengekade, de Mozartlaan en de Twistvlietweg. En passant werden 888 euro’s geïncasseerd voor nog openstaande geldboetes bij Justitie.

Artikel delen:
Reacties 65
 1. Zo, de agenten van IJsseland weer op pad? Zullen wel weer van die typetjes zijn geweest die het grote werk niet aandurven en die net als de helft van hun collega’s niet eens weten wat hard werken is. Want aan de straten te zien, was het weer eens rustig gebied!

  Hulde hulde! 71x een fietser gepakt die geen verlichting hadden, dat zijn echt grote problemen van deze stad ja!

  Toont des te meer aan hoe deze mensen weer zo’n nare houding aanmeten: Burger pakken, ipv je ‘Dienstbaar en Waakzaam’ op te stellen.  ⚠️ Meld

 2. En daar hebben we Poetsdoek weer die het allemaal maar onzin vindt en het liefst Zwolle tot vrijstaat wil verklaren voor alles waar hijzelf geen moeite mee, dan wel last van heeft en en passant daarbij de politiemensen weer eens als bange dienstkloppers te kakken zet.

  Ben benieuwd hoe hij reageert als hijzelf een fietser zonder licht in donkere kleding op een regenachtige avond op z’n motorkap heeft liggen en hijzelf ook nog eens voor alle schade mag opdraaien.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij gaat het tijd worden dat poetsdoek bij het grofvuil gaat. Als je niets zinnigs te melden hebt of je agentjes, hoe dan je mond ofzo. Ik word moe van je.


  ⚠️ Meld

 4. Die 71x fietser zonder verlichting is wel 71x een mogelijk gevaarlijke situatie voor de medeweggebruikers. Als jij automobilist bent, moet je dat toch kennen. Die donker geklede fietser die zonder licht uit een donker hoekje komt……….


  ⚠️ Meld

 5. Nou inderdaad Stef, de mensen beseffen niet hoe slecht je gezien wordt in het donker en hoe onveilig dat is. Vooral als het dan ook nog regent. Ben vaak genoeg geschrokken omdat ik iemand te laat zag vanwege slecht of eignelijk, helemaal geen licht.


  ⚠️ Meld

 6. Inderdaad, dit mag best flink aangepakt worden.
  Als je als weggebruiker alle regeltjes mee krijgt kun je best zelf dat ene dingetje doen….. juist, je verlichting.
  Anders gewoon een bon.  ⚠️ Meld

 7. @Ingrid, dank, ging wel goed! Hoe was jouw week, mijn lieve kind?

  @Sjaak. Fijn dat je mijn mening deelt, het zijn inderdaad namelijk veelal dienstkloppers, alleen maar uit op het schrijven van bonnen ipv het werk te doen waar ze WEL voor aangenomen zijn.

  @Stef, je reageert wel erg opvallend, ben je zelf toevallig zo’n gemeenschapsgeldslurpend agentje?
  En als je moe van de mening van een ander wordt dan kom je hier toch lekker niet meer?

  Maar ik zal even inhoudelijk op je punt ingaan: Politie en co controleren in de Van Karnebeekstraat regelmatig op fietslicht. Bovendien, aardig ruw, heb meerdere mensen gezien die LETTTERLIJK van de fiets werden getrokken en daarmee een gevaar vormen voor fietser die zich wel verlichting hebben.

  Maar de brommers die daar voor MEER gevaar zorgen en harder dan 30 rijden worden niet aangepakt, ook na herhaaldelijke verzoeken van de hele straat. Dan worden die mensen die daar last van hebben afscheept met excuses al’s: “Maar meneer, daar hebben wij de mankracht toch niet voor?”. En vervolgens gebeurt er dus niks, ergert iedereen zich dood.

  Kortom: Ontsla gewoon landelijk het halve korps, verandert totaal niks op straat behalve dat de irritatie afneemt. Die agenten leren dan eens een keer wat echt eerlijk en hard werken is. En daarnaast wordt het belastingeld van jou en mij 10x beter geinvesteerd dan het nu wordt gedaan. (Zoals bijvoorbeeld aan de voedselbanken en OS, mensen die het geld WEL nodig hebben)

  Het doet me niet zoveel dat je moe van me wordt. In dit land is het namelijk zo geregeld dat je vrijheids van meningsuiting hebt. En inderdaad, minstens de helft


  ⚠️ Meld

 8. @oke, gestudeerd voor geestelijk werker?

  Maar, roep ik op tot geweld of haat? Scheld ik mensen uit? Nee toch?

  Ik ventileer gewoon een MENING over het IN MIJN OGEN ondeugdelijke politieapparaat, dat ergert mij behoorlijk en daarom kom ik er aardig met gestrekt been in ja. En ik vind dat ik dat mag, aangezien jij en ik betalen voor dit soort onzin.

  Maar ik hoor het al, jij ziet liever verkrachters (Holtenbroek, Dieze-West) en ordinaire psychopaten (Indische buurt) op vrije voeten dan mensen die hun licht niet aan hebben.


  ⚠️ Meld

 9. Is natuurlijk vreselijk.

  Maar waar wil je naar toe? Als je een beetje goed mijn reactie had gelezen, dan had je kunnen zien dat ik prioriteiten stel.

  Dus, niet gaan lopen muggezziften en burgers verbaliseren vanwege een kapot achterlicht, terwijl er veel grotere zaken liggen te wachten?

  Kijk alleen naar een voorbeeld uit Amsterdam. Mensen als Robert M. hadden daar vrij spel, omdat de politie ligt te slapen. (Diverse onderzoeken bevestigen dit) Dat mag nooit gebeuren.
  En als een tijd na die hele zaak blijkt dat politie en justitie helemaal niks daarvan hebben geleerd, dan heb ik zoiets van: waarom gaat daar nog gemeenschapsgeld nog naar toe?

  En zo zijn er TIG voorbeelden. Struin youtube, dumpert maar af.

  Groeten!

  P.S. Je hebt geen goed antwoord he;) Jammer joh, volgende keer beter!  ⚠️ Meld

 10. @poetsdoek. Het ene is zeker erger dan het ander. Maar als je iemand dodelijk aanrijd zit je ook je leven met een probleem mee te dragen. Je vergelijkt appels met peren en dat is ook niet goed. De ene agent mag niet doen waar een andere agent wel mee bezig mag zijn. Misschien moet jij je daar ook een beetje meer in verdiepen.
  Gegroet.


  ⚠️ Meld

 11. Beste poesdoek,
  je reacties zijn soms goed en juist precies op de inhoud en soms raar zoraar dat ik denk waarom bekijk je het probleem vanuit die hoek en je denkt soms te kort over een bepaalde onderwerp
  Kapote acterlicht ah ja iets wat niet belangrijk is, zou je in eerste instantie denken maar denk door zoiet kan ervoor zorgen dat er een gevaarlijke situatie op de weg onstaat, en daarom is het belangrijk dat de politie die controles houdt de veiligheid daar gaat het om….


  ⚠️ Meld

 12. Kijk, nu ben je tenminste duidelijk(er).

  Je bent als agent niet bij de politie gegaan om bonnen te schrijven of de om de staatskas te spekken maar om MENSEN te helpen, je DIENSTBAAR en WAAKZAAM op te stellen. Dat is het uitgangspunt van politie en dat beseffen en een boel allang niet meer.

  Dus, die ie ene agent waar jij het over hebt moet gewoon doen waar hij voor betaald wordt en dat is het opsporen van misdaden en misdadigers.

  Dienstbaar en waakzaam is dit korps zeker niet. De meeste die hier over straat lopen schrijven lekker anoniem hun bonnetjes aan de Kranenburgerweg/Benthuislaan/Maagjesbolwerk ipv dat ze eens fatsoenlijk op zaterdagavond de drukbezochte gebieden op te zoeken.

  Meetingen bij de gemeente over de veiligheid in de binnenstad? Na de koffiepauze zag je de opgeroepen agenten vervolgens niet meer terug waardoor een complete discussiemiddag totaal zinloos verloopt.

  En zo heb ik nog veel meer voorbeelden, dus kom aub niet meer aan dat ik me meer moet verdiepen.

  Wederom groeten terug!

  P.S. Een aantal kunnen het wel! Het bezoek van Ajax is in heel wat steden minder geruisloos verlopen dan afgelopen zondag hier is gegaan.  ⚠️ Meld

 13. @BR

  Fietslichtcontrole. Lijkt mij geen enorm probleem van deze stad, maar goed, ik snap je punt.

  Echter, diezelfde politie moet dan niet aankomen met “we hebben geen mankracht om gevaarlijke situaties en andere problemen in de Van Karnebeekstraat aan te pakken” terwijl ze daar met 20 man staan te controleren op fietslichtjes!


  ⚠️ Meld

 14. Er gebeuren teveel ongelukken met fietsers zonder licht en dat hoeft niet.
  Als mijn fietslampje het niet doet dan ga ik de straat niet op met die fiets.

  De agent die hiervoor bekeuringen uitdeelt werkt op een ander niveau dan een resercheur.

  Mogelijk klopt de verdeling van mensen bij de Politie niet maar dan moet je toch echt bij de politiek zijn.  ⚠️ Meld

 15. @Hans

  Met je laatste zin ben ik het zeker eens, de politiek moet inderdaad eens snel gaan optreden. Maar ik vrees dat dat niet gaat lukken met een baantjesjager als Opstelten, aangezien hij de snelwegen gewoon als melkkoe gebruikt.

  Maar een ander niveau rechtvaardigt nog niet dat je hem ‘drukt’. Bewust in de rustige gebieden gaat staan verbaliseren en niet in de drukbezochte gebieden waar notiore en beschonken relschoppers actief zijn. Zoals zaterdagavond, wel bij de Mediamarkt wildplassers aanpakken, maar niet je laten zien in de Voorstraat terwijl daar gedonder is.

  Of: Carnaval dit jaar. FC Zwolle – FC Den Bosch. Terwijl fietsen bij het Openluchtbad worden afgetuigd door vier dronken jongeren passeren twee agenten op zo’n speciale hippe politiefiets. De twee agenten zien de jongens, mensen attenderen ze op de jongeren maar ze durven niet in te grijpen en ze fietsen door. Maar staan 100m verderop bij de Passiebloem roepen ze me nog wel even na dat ik mijn jas moet optrekken, want die bedekt mijn lampje die ik keurig op de bagagedrager heb bevestigd.

  Heeft dus niks te maken met de verdeling van mensen, maar met incompetentie en het stellen van totaal verkeerde prioriteiten.


  ⚠️ Meld

 16. he hallo poetsdoek, blijft een moeilijk verhaal. maar geloof mij ik wil er s’morgens met de winter met z’n handicappen (donker mist regen op de ramen met weerkaatsing van straatverlichting enz)echt geen fietser onder mijn vrachtauto hebben. zit soms meer als 100km echt door heel zwolle heen. zeg maar waar je wezen moet en ik vertel je waar je langs moet, en waar niet.dat een dienaar van de wet zijn ding niet doet ligt aan de maatschappij, en dat is jou punt, en respecteer ik . maar eerder genoemd verhaal van mijn kant is andere koek, en respecteer je dit niet , dan ben jij het leven op deez aard niet waard, maar ik geloof nog steeds in de mens. dus doe je voordeel ermee. of ben je zelf een politieagent die gefrustreerd is:o:o


  ⚠️ Meld

 17. Poetsdoek nou als jij zo door gaat maak je geen vrienden nee, verkrachters in holtenbroek en dieze, psychopaten in de indischebuurt?
  gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en kunnen sommmige mensen wel normaal reageren


  ⚠️ Meld

 18. @Harres

  @Riekie

  Het is moeillijk he, goed lezen en de strekking van een verhaal begrijpen. Maar het boeit me niet dat ik geen vrienden maak, ik zeg hoe IK erover denk en in tegenstelling tot jullie onderbouw ik dat. Met argumenten waar je het mee eens kunt zijn of niet mee eens kunt zijn.l Die ontbreekt totaal in jullie reactie.

  Maar mij heb je er niet mee, net zoals ik hier alles mag zeggen mogen jullie dat ook!

  Prettige dag verder!


  ⚠️ Meld

 19. Want aan de straten te zien, was het weer eens rustig gebied!

  Zo man…. wat heb jij kennis van zaken zeg!

  Twistvlietpad staat erbij. Ik kwam er langs toen ze stonden te controleren (boeit mij niet, ik heb licht op m’n fiets, ben zelfs blij dat ze het doen want fietsers zonder licht willen zelfs voor andere fietsers nog wel eens ‘uit het niets’ op komen duiken)

  Twistvlietpad rustig? Jahoor, zeer rustig. Vandaar ook dat er maar zo weinig bekeuringen zijn uitgeschreven (71 maar, waar hebben we het over……).

  Ik meen veel frustratie te lezen in je berichten. Er zijn mensen die je daarmee kunnen helpen en dan heb ik het niet over een paar straatagenten die dan vervolgens maar rechergewerk moeten gaan doen volgens jou.


  ⚠️ Meld

 20. @Fredje:

  Ik snap op zich best de frustratie van Poetsdoek. Ik zie liever een pedo achter slot en grendel verdwijnen dan dat een boete voor ontbrekende fietsverlichting wordt uitgeschreven. Dat neemt niet weg dat ik ook graag fietsers met goede verlichting op straat zie in het donker en dat (het is al door anderen genoemd) ik geen trek heb in een ninja op m’n motorkap of onder m’n auto door.

  Agenten moeten waakzaam e.d. zijn. Tja, 2 van de 3 termen die Poetsdoek noemt, staan onder aan de website van de politie zelf. Maar het is ook al genoemd: niet elke agent mag hetzelfde werk doen.
  Goed, je kan een korps halveren maar mensen schreeuwen juist om meer blauw op straat. Maar wat moeten al die mensen op straat doen? Waakzaam zijn natuurlijk maar in tussentijd kunnen ze zichzelf ook nuttig maken met bijvoorbeeld verkeerscontroles, foutparkeerders op de bon slingeren, etc. Ergernissen die ook aangepakt moeten worden. En als ze dan hun bonnen aan het uitschrijven zijn en er komt een oproep, dan zijn ze ineens pleite…. ze zijn dan op weg om toch het werk te doen waar jij zo hard om schreeuwt (stond een paar jaar geleden ook in zo’n verkeerscontrole. Moest blazen maar ineens waren ze weg; ze gingen achter een boef aan die z’n auto vol gestolen goed had liggen; op dat moment wist ik dat niet maar las het de volgende dag op weblog zwolle)

  Begrijpend lezen is natuurlijk moeilijk maar situaties begrijpen en inschatten soms ook. Denk iets verder na (is ook al aangekaart).

  Dan dat ‘dienstbaar’. Ik heb nog wat leuk leesvoor voor je:

  Waarom neemt het geweld tegen politie toe

  Misschien een eye-opener voor je. Zover ik het kan beoordelen ben jij bijna het schoolvoorbeeld van één van de groepen die genoemd wordt in het topic.


  ⚠️ Meld

 21. sorry….. overgrote deel van mijn vorige bericht was in eerste instantie voor Poetsdoek en niet voor Fredje op het eerste stukje na maar wellicht dat ook Fredje er wel wat uit kan halen.


  ⚠️ Meld

 22. @WFvN

  71 bekeuringen door de GEHELE stad. Ook voor jou is goed lezen nét een fractie te moeilijk.

  En laat staan dat je een betoog van jezelf goed kan be-argumenteren, want je suggereert dat ik geweld tegenover de politie verheerlijk? TOTALE NONSENS.

  Ik vind namelijk dat het halve korps eruit kan o.b.v. ontslag, uitgesproken door de kantonrechter, niet d.m.v. een ordinaire knokploeg.

  Dit is werkelijk geen sterke bijdrage van je. Ik heb een goede tip voor je:
  Als je dan een tegenargument wil geven, ga dan op de INHOUD van iemand in.

  Zal ik je nog even een stapje verder helpen? Doe ik graag hoor, zodat je volgende keer op een eerlijke manier discussie voert. Een goed tegenargument van jouw kant zou kunnen zijn: Zou het de samenleving nog meer kosten als al die agenten een uitkering gaan trekken?
  [/b]

  Dan reageer ik daar weer op op geheel gepaste stijl en dan hebben we normale fatsoenlijke discussie. Neem het ter harte, spaart je een hoop van dit soort preken!

  Succes!:D


  ⚠️ Meld

 23. @Poetsdoek

  Die 71: niet goed geformuleerd; ik had beter die 71 en Twistvlietpad los van elkaar kunnen schrijven. Zoals het er nu staat, heb je een punt. Maar dat is niet wat ik bedoelde.

  Verder suggereer ik helemaal niet dat jij geweld tegen de politie goed vindt. Ik weet niet of je alles gelezen hebt uit dat topic wat ik aandraag maar het gaat me in eerste instantie om de problemen waar de politie nu tegenaan loopt door het softe gedrag wat ze moesten gaan vertonen (gezellig met ome agent op de foto op een braderie, etc.), waardoor ze hun geloofwaardigheid aardig verloren zijn. Dan heb je de groep mensen die keihard loopt te roepen dat ze boeven moeten vangen maar als ze zelf een prent krijgen voor een overtreding, dan ineens hebben ze niets fout gedaan; prioriteiten zijn dan ineens ó zo belangrijk. Als je zonder licht fietst ben je geen grote boef maar alsnog wel een klein boefje en alsnog in overtreding sim-pel.

  Maar tip voor je: neem een goede psycholoog, kan je gebruiken.  ⚠️ Meld

 24. @WFvN

  En wederom diskwalificeer je jezelf, omdat ik een andere mening dan jij heb moet ik naar de psycholoog? Hoe sneu is dat?

  Maar goed, ik zal je even het goede voorbeeld geven, hoe het wel moet:

  Het stuk wat je me aanraadde is niet objectief, (van een politiewebsite) fors verouderd (2003) en daarnaast vol aannames. (Linkse geitenwollensokken etc.) Zal wel door een PVV-agent zijn geschreven, want van goede manier heeft die Frans geen kaas gegeten.

  En als je als agent zo’n instelling hebt dat je alleen je bonnetjes gaat schrijven en je niks meer aantrekt van kritiek om je heenn, dan is het simpel: Penning en kostuum inleveren en op naar het arbeidsbureau. Je bent en blijft in dienst van de samenleving Een agent hoort ALTIJD de samenleving tot dienst zijn en hoort daarbij constant flexibel te zijn. Daar kies je BEWUST voor op het moment dat je de keuze maakt om agent te worden. Je stuk is in mijn ogen dus complete LULKOEK van een of andere agent die eens heel goed naar zichzelf moet kijken.

  Moeilijk he, inhoudelijk op de zaak ingaan? Maar ik kan het ook, dus probeer jij het ook even netjes te houden?


  ⚠️ Meld

 25. @Poetsdoek Even een andere lijn in de discussie. Natuurlijk eens dat prioriteiten stellen noodzaak is, omdat we gelukkig niet in een politeistaat leven en de beperkte capaciteit goed ingezet moet worden. Maar…, er moet geen beleid worden gemaakt dat niet gehandhaafd wordt of kan worden. Dan kun je net de regel zo goed niet stellen. Fietsverlichting is zeer noodzakelijk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer daar nooit op gecontroleerd wordt, dan geef ik je op een briefje dat het aantal fietsers zonder deugdelijke verlichting sterk toeneemt met alle mogelijke akelige gevolgen van dien. Aleen daarom is een steekproefgewijze controle nodig. Als we met ons allen vinden dat sommige controles flauwekul zijn, dan kunnen we beter pleiten voor afschaffing van de regel dan kritiek hebben op degenen die als werk hebben de wet te handhaven.


  ⚠️ Meld

 26. Ik ben ook even uit nieuwsgierigheid naar die site van WFvN gegaan, http://www.infopolitie.nl. Je bent abuis, Poetsdoek, dat is geen site van de politie zelf. Dit zegt de disclaimer:

  Verantwoording

  Politie: vraag en antwoord (http://www.infopolitie.nl en http://forum.infopolitie.nl) is een site OVER de Nederlandse politie en niet VAN de politie. De site wordt in vrije tijd onderhouden.

  Hoewel de site met de grootste zorg wordt onderhouden blijft het uiteraard mogelijk dat u foutjes tegenkomt. Schroom niet om ons daarvan in kennis te stellen.

  U kunt via het forum vragen stellen over de politie in het algemeen en over haar werkzaamheden alsmede wetstechnische onderwerpen. Vragen over het optreden van individuele politiemensen kunnen en zullen niet worden beantwoord.  ⚠️ Meld

 27. @Dame

  Als eerste, wat fijn dat jij op een normale manier een discussie wil voeren. Daar kunnen mensen als Stef en WFvN een voorbeeld aannemen. Omdat ik een ANDERE mening heb, hoef ik nog niet meteen uitgemaakt te worden voor iemand die snel naar een psycholoog moet. Dat is kleinerend en waarschijnlijk een een signaal dat ze niet in staat zijn om eens inhoudelijk te reageren. Jij doet dat niet en dat siert je.

  Over de site: Dan heb ik niet goed gelezen, daarin wil ik best mijn ongelijk toegeven. Want al mijn andere argumenten blijven staan.

  Over fietslichtjes: Ik zeg niet dat de controles moeten stoppen, als je in overtreding bent en je wordt ‘gepakt’ dan is dat typisch een gevalletje van ‘Eigen schuld dikke bult’. Daarin heb je gewoon gelijk.

  Maar kijk bijvoorbeeld even naar de Van Karnebeekstraat. Al tijden wordt er geklaagd over brommers die VEEL te hard rijden. Daar zijn al diverse klachten bij de politie over binnengekomen. Als je dan te horen krijgt: “Daar hebben wij de mankracht niet voor” gaat dat er bij mij echt niet in!

  Wel met twintig man sterk controleren op lichtjes, dan ook controleren op brommers die nog net niet afgevlagd worden vanwege de snelheid. Of PROBEER er in ieder geval wat aan te doen en neem de klachten van burgers eens serieus.

  Je dient als agent het helpen van burgers namelijk hoger op je lijstje te hebben staan dan het verbaliseren van burgers. Komt ie weer: Zij dienen zich naar ons Dienstbaar en Waakzaam op te stellen.

  Het vervelende is dat dit jou en mij dan ook nog (gemeenschaps)geld kost. Dan zeg ik: Ontslaan die hap dan maar en stop het geld in Voedselbanken/OS/of het DAADWERKELIJK oplossen van zware criminaliteit. De schamele centen die we momenteel in Nederland en Zwolle hebben worden dan tenminste nog goed geïnvesteerd.

  Groeten!

  P.S. Ik zag dat je gewonnen had, van harte met je prijs!:)


  ⚠️ Meld

 28. Dus eigenlijk wil je een dicussie over de prioriteiten die gesteld worden. Dat vind ik een terechte vraag. De politie wordt bekostigd met gemeenschapsgeld en moet dus ook publieke verantwoording afleggen over de gemaakte keuzes. Dat is niet teveel gevraagd.
  Dat het ziekteverzuim bij de straatagenten (11%) zo gigahoog is, vind ik wel verontrustend en een teken dat het zwaar (en ondankbaar?) werk is. Ik vraag me af of de reorganisatie tot Nationale politie dit gaat oplossen.
  P.S. Je hebt het niet goed gelezen: door suffigheid heb ik níet gewonnen, alleen een ander op het juiste spoor gezet, die overigens wel zo aardig was om de prijs aan mij te willen geven.


  ⚠️ Meld

 29. Zou inderdaad niet verkeerd zijn als dat in Nederland eens besproken werd ja.

  Het is volgens mij ook zwaar en ondankbaar werk, maar dat weet je als agent voordat je eraan begint.

  Toch van harte met je prijs;)


  ⚠️ Meld

 30. Daarom mogen we wel blij zijn dat er mensen zijn die het willen doen. Ik vraag me wel af of zo’n brede maatschappelijke discussie tot overeenstemming zal leiden. Jij noemt bijvoorbeeld de scheurende brommers in de Van Karnebeekstraat. Pieters windt zich erg op over de fietsers in het WC Zwolle-zuid. En ik zou meer controle willen op door rood rijdende auto’s. Om maar eens drie ergernissen in dezelfde categorie te noemen. Dat onderzoek naar zware misdrijven absolute voorrang hebben is iets waar we het allemaal wel over eens zijn. Overigens kan er misschien ook wel eens onderzoek worden gedaan naar de reden waarom het aantal opgeloste zware misdrijven in Duitsland stukken hoger ligt dan hier.
  Dank voor de felicitatie, maar heb de prijs afgeslagen wegens verhindering.:)


  ⚠️ Meld

 31. Ach Poetsdoek, laat ik het er maar op houden: jij hebt hélemaal gelijk. Agenten zijn hufters die geen f*ck uitvoeren en alleen burgertjes pesten en te schijterig om boeven te vangen. Jij weet het allemaal beter. Jij hebt verstand van hoe de politie werkt. Jij leest alles zeer goed en aandachtig door. Jij weet zelfs dat die site die ik aangedragen heb, van de politie zelf is ook al weet de eigenaar van de site (wel een agent overigen!) dat zelf nog niet.  ⚠️ Meld

 32. Wat betreft serieus een discussie aangaan. Dat wordt al moeilijk als iemand zeer vooringenomen al agentje gaat lopen bashen. Ik zal geen namen noemen wie dat doet.


  ⚠️ Meld

 33. Nee doe dat inderdaad maar niet, want jij hebt jezelf al meerdere malen gediskwalificeerd in dit topic door je uitlatingen naar mij toe, ipv inhoudelijk op de zaak in te gaan.

  Vooringenomen? Dat heet nu argumenteren en daar heb je geen antwoord op he?

  Fijne avond!

  P.S. Lekker anoniem he internet. Eerst iemand beledigen via internet en dan vervolgens als een klein kind beginnen te krijsen zodra je repliek krijgt

  ZWAK ZWAK ZWAK.  ⚠️ Meld

 34. Poetsdoek, je bent de beste. Je hebt verstand van alles. Je weet alles over diskwalificeren en vast ook over andere gespreks-/discussietechnieken.

  Analyseer voor de gein eens het volgende bericht voor mij
  [qoute]Zo, de agenten van IJsseland weer op pad? Zullen wel weer van die typetjes zijn geweest die het grote werk niet aandurven en die net als de helft van hun collega’s niet eens weten wat hard werken is. Want aan de straten te zien, was het weer eens rustig gebied!

  Hulde hulde! 71x een fietser gepakt die geen verlichting hadden, dat zijn echt grote problemen van deze stad ja!

  Toont des te meer aan hoe deze mensen weer zo’n nare houding aanmeten: Burger pakken, ipv je ‘Dienstbaar en Waakzaam’ op te stellen.
  [/quote]


  ⚠️ Meld

 35. Het gaat mij niet om het gelijk krijgen, het gaat mij erom dat je me wegzet als een of andere gestoorde omdat ik een afwijkende mening heb.

  Ik zeg toch ook niet tegen jou: Ik luister niet naar je, want je fietst in zo’n afschuwelijke ligfiets?

  Je moet mensen in hun waarde laten en niet lekker anoniem via het internet mensen kwetsen. Of geeft je dat een goed gevoel? Want dan moet jij misschien eens naar de zielenknijper.


  ⚠️ Meld

 36. @Poetsdoek de beste

  Ik heb nog een stukje tekst voor je. Het is geschreven door dezelfde persoon als voorgaande quote (tussen foute quote-tags)

  Ik ventileer gewoon een MENING over het IN MIJN OGEN ondeugdelijke politieapparaat, dat ergert mij behoorlijk en daarom kom ik er aardig met gestrekt been in ja. En ik vind dat ik dat mag, aangezien jij en ik betalen voor dit soort onzin.

  Jij kan mij vast wel het verschil aangeven tussen een mening en iets wat zodanig geformuleerd wordt als een voldongen feit.

  En leg me eens uit hoe je een _discussie_ goed kan starten want ik snap er werkelijk geen bal van. Jij weet het als de beste.


  ⚠️ Meld

 37. En analyseer jij dit maar eens:

  “Maar tip voor je: neem een goede psycholoog, kan je gebruiken.”

  Is nog tien keer erger dan dat ik geforceerd aanzet.


  ⚠️ Meld

 38. @Poetsdoek

  En nu oprecht, daar ben ik het dus met je aardig met je eens behalve dat ik het nog serieus meen ook en niet om op de man te spelen.
  Verder ben ik niet de eerste en ook niet de enige die zich zorgen maakt om jou:

  Bericht door ingrid, op 16 november 2012 om 14:05
  @Poetsdoek, hoe was jou week.

  Bericht door oke, op 16 november 2012 om 20:40
  He @poetsdoek, aan jouw reactie te zien zit jij niet lekker in je vel. Bladeren vallen weer van de boom?? Zoek dan hulp.

  En dan mensen die je manier van schrijven toch niet zo op prijs stellen zoals

  Volgens mij gaat het tijd worden dat poetsdoek bij het grofvuil gaat. Als je niets zinnigs te melden hebt of je agentjes, hoe dan je mond ofzo. Ik word moe van je.

  Ik weet het, het is offtopic maar het is in eerste instantie al door jouw manier van schrijven aangezwengeld. Hoewel het offtopic is, kijk eens wat de inhoud is van de berichten. Houd jezelf eens een spiegel voor en kijk eens kritisch.


  ⚠️ Meld

 39. Je hoeft je geen zorgen te maken hoor, ik kan prima voor mezelf zorgen. Daarnaast ben je zo subjectief als wat, want er zijn er ook een paar die het WEL eens met me zijn.

  Daarnaast, verwoord ik hier wat genoeg mensen in Zwolle en Nederland denken en regelmatig zeggen:

  De politie is naar, pedant en arrogant en geworden. De meeste agenten pakken geen zware zaken aan en schrijven alleen maar bonnen wanneer het hen uitkomt. Op de site die je me nota bene zelf gaf werd dat bevestigd. Helpen van mensen in nood? Ho maar, want de bonnenquota staat hoger in het vaandel dan Dienstbaar en Waakzaam.

  Mensen als Robert M. hebben vrij spel in de maatschappij omdat de politie daar volledig gefaald heeft. Zo zijn er in het hele land honderden van dit soort zaken en gevallen Dat de waarheid niet leuk en hard is, daar kan ik niks aan doen.


  ⚠️ Meld

 40. Maar Poetsdoek, het ga je goed (of eigenlijk: beter dan dat het nu gaat want dit kan nooit gezond zijn)

  En met deze opmerking toon je des te meer aan wat je bent: Een minderwaardig mens.


  ⚠️ Meld

 41. WFvN, wat gebeurt hier tussen jullie? Ik heb die andere reacties ook gezien en begreep er geen snars van. Poetsdoek is niet de enige die hier met pittige opvattingen over wat de politie wel of niet zou moeten doen. Dat mag (toch?). Ik heb vandaag ervaren dat Poetsdoek serieus ingaat op een weerwoord.
  Waarom spreken over iemand’s geestelijk welzijn wanneer je het niet met elkaar eens bent of je ergert aan iemand’s schrijfstijl? Die laatste opmerking van Poetsdoek (18.30 uur) valt natuurlijk in dezelfde categorie, spelen op de man ipv de bal.
  Kritiek op politie-optreden en gestelde prioriteiten moeten kunnen.


  ⚠️ Meld

 42. @Dame
  Ik kan me bepaalde dingen van Poetsdoek best indenken. Ik zou ook liever dat de die 3 overvallers van de Beethovenlaan en van (ik meen Staphorst) bij de kladden grijpen in plaats van fietsers op de bon zetten. Maar dat neemt niet weg dat ook bekeuren voor ontbrekend licht door meerdere mensen belangrijk gevonden wordt (zie het topic). En daar komt toch ook het woordje ‘dienstbaar’ tevoorschijn.
  Prioriteiten lijken soms best scheef te liggen (en misschien liggen ze dat ook wel). ‘Politieagenten zijn soms net mensen’; ook zij maken fouten (weet ook ik uit ervaring). Ik ben het voor een fors deel met Poetsdoek best eens.

  Maar de manier waarop de discussie gestart wordt vind ik verre van fatsoenlijk. Bovendien is dat geen manier om een discussie te starten. En je kan het volgens mij ook echt met goed fatsoen niet het weergeven van een mening noemen. Poetsdoek mag best een schurfthekel hebben aan agenten. Ook mag hij/zij best vinden dat het luie figuren zijn die te bang zijn om een beetje crimineel aan te pakken. Maar de bewoording van een mening doe je niet op de wijze zoals in de eerste reactie. Wat daar staat komt op mij puur over als bashen, niets minder dan dat.

  Dat ik spreek over de gesteldheid komt niet uit de lucht vallen. Er zijn er meer die in die richting schrijven. Je spreekt mij aan (en dat mag; ik heb een uiting gedaan) maar je had net zo goed anderen kunnen aanspreken.

  De 2e reactie vind ik (even het inhoudelijke stuk in gedachten) vind ik scherp maar kan ik veel beter waarderen.
  Maar als ik de gemiddelde toon van Poetsdoek lees, dan beginnen bij mij de nekharen toch wat verschijnstelen te tonen van overeind te willen gaan staan (tikkie zacht uitgedrukt)

  Maar ik denk dat ik Poetsdoek maar lekker op zijn/haar praatstoel laat zitten want ik krijg zo langzamerhand (nog eens het topic doornemende) de indruk dat het een trolletje is. En trollen moeten niet gevoerd worden.


  ⚠️ Meld

 43. Vind inderdaad de manier waarop @poetsdoek deze discussie begint niet goed. Hij heeft een mening over de politie. Zoekt op verschillende site’s ondersteuning voor zijn mening.
  En inderdaad zijn misdaden zoals pedofilie enz. heel ernstig.
  Maar dat neemt niet weg dat ik bekeuren voor het niet voeren van de juiste verlichting erg vervelend vind, en er niet aan moet denken dat ik een fietser onder mijn auto krijg.

  En @poetsdoek klaagt over het te hard rijden van brommers/scooters op de van kanrnebeekstraat en dat ze daar niets aan doen. Is dat sinds de nieuwe fietsstraat of was dat altijd al zo?

  Zou zeggen blijf klagen, over het WKC Zuid blijkt ook veel geklaagd te zijn omdat er gefietst wordt (heb er zelf niet zo’n last van) maar blijkbaar helpt het, want de komende 4 weken schijnt daar extra te worden gecontroleerd. Maar dat houd in dat deze politieagenten niet elders in gezet kunnen worden. Dus geen boeven vangen, zoals zo vaak gezegd wordt, wanneer er verslag gedaan wordt over deze actie’s.

  Dus wanneer er extra gecontroleerd wordt aan de van Karnebeekstraat kan deze zelfde agent geen boeven vangen.

  Soms moet je kiezen tussen 2 kwaden.


  ⚠️ Meld

 44. Inhoudelijk ben ik het met je eens WFvN, zoals je in mijn eerdere bijdrage hebt kunnen lezen. Ik snap dat de eerste bijdrage van Poetsdoek, die idd niet zo diplomatiek is gesteld om het eufemistisch uit te drukken, tot je geprikkelde reactie leidde. Niettemin discussieerde hij/zij vanmiddag gewoon inhoudelijk. En dat werd (althans in mijn ogen) nog wel een leuke discussie ook. Daarom snapte ik niet dat je daarna opnieuw begon over zijn vermeende psychische gesteldheid. Vandaar mijn reactie.


  ⚠️ Meld

 45. @WFvN

  Dus als je het niet kan kan winnen ga je maar schelden? Wacht maar tot je vrouw/partner en kinderen zelf een keer het slachtoffer worden van een verkrachting of moord, dan piep je wel anders als je daarna wordt bekeurd omdat je fietslichtje hapert.

  Je bent gisteren gewoon totaal door de menselijke ondergrens gezakt en alleen maar omdat je de discussie niet kan winnen:

  Mensen wegzetten als gestoord omdat ze een andere mening hebben, daar zijn in de wereldgeschiedenis hele nare voorvallen over bekend. Wil je dat goed onthouden voordat je voortaan weer zoiets zegt?

  Als jij een vent bent, bied je gewoon je excuses aan. Dan zal ik voortaan eens wat diplomatieker een discussie starten…..


  ⚠️ Meld

Reageer