Reken live mee tijdens finale Bartjens Rekendictee

Zwolle – De voorrondes zijn gestopt, de lijnen gesloten. De 80 beste en snelste online finalisten en de beste scholieren en studenten zijn uitgenodigd voor de finale. De hoogste tijd voor een meeslepende finale van Bartjens Rekendictee 2012 op vrijdag 23 november op hogeschool Windesheim.

bart_1-1.jpg

Het Bartjens Rekendictee inmiddels uitgegroeid tot een nationaal evenement. De finale staat o.l.v. juryvoorzitter Thom de Graaf, voorzitter HBO-raad. De finalisten van Nederland gaan aan de slag met veertien rekenopgaven van hoog niveau. Dit gebeurt onder leiding van presentator Marjolein Kool, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’, die ook aan de wieg stond van Bartjens Rekendictee. Geïnteresseerden kunnen vrijdag de 23e november actief mee rekenen via http://www.windesheim.nl/bartjens. De livestream is mogelijk gemaakt door Fidato en Windesheim.

Ze wordt deze 9e editie onder meer geassisteerd door een juryteam o.l.v. oud burgemeester van Nijmegen en voorzitter HBO-raad, Thom de Graaf. Belangstellenden en internetfinalisten die een finaleplaats zijn misgelopen kunnen actief mee rekenen en kijken tijdens de livestream die te volgen is via www.windesheim.nl/bartjens. De finale is te volgen van 19.00 uur tot en met de prijsuitreiking om 21.30 uur en wordt mogelijk gemaakt door Fidato en hogeschool Windesheim.

In de finale strijden scholieren, pabo studenten, prominenten, sponsoren en internetfinalisten om fantastische prijzen. Zo gaat de beste scholier naar huis met de titel: ‘Het jongste Rekenwonder van Nederland’ en ontvangt een prestigieus wiskundezomerkamp van de Leidse Universiteit, aangeboden door Wegener Nieuwsmedia. De beste pabo student wint een trip naar het Science Museum in Londen, aangeboden door Wetenschap & Techniek Professional. Alle scholieren en studenten ontvangen een trofee als aandenken, mede mogelijk gemaakt door RTV Oost.
De winnende finalist uit het vak sponsoren ontvangt een arrangement van Librije’s Hotel en de overall winnaar ontvangt naast zijn titel en het Librije arrangement het fameuze Glazen Stentor telraam.
De winnaars van alle categorieën ontvangen een luxe spellenpakket namens 999 Games.

Het Bartjens Rekendictee wordt mede mogelijk gemaakt door De Stentor, hogeschool Windesheim, Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, acht regionale (Wegener)dagbladen, de Weekkrant regio Randstad, Rodi Media Noord-Holland, RTV Oost, Hogeschool Utrecht, CPS, ROC van Twente, Stenden hogeschool, Van Gorcum, NVORWO, Fidato, Hotel Lumen, 999 Games, Wetenschap & Techniek Professional en Zwolle Marketing.

Kijk voor meer informatie op http://www.bartjensrekendictee.nl .

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer