Mooi resultaat na Benifietdiner Unicef

Zwolle – In het nieuwe opleidingsrestaurant Gerecht & Land bij Landstede vond gisteravond een groots opgezet benefietdiner plaats. Doel was, naast de opbrengst voor Unicef, praktijkervaring voor de mbo-horeca studenten. Het was één van hun examenopdrachten. Zij hadden de organisatie in handen en maakten het de zestig gasten zo goed mogelijk naar de zin.

unicef.jpg

De studenten van de opleidingen Zelfstandig Werkend Gastheer/vrouw en Kok gaven op deze manier invulling aan hun praktijkopdracht Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Er werd bewust voor Unicef gekozen en de bestemming van de opbrengst; de ondervoeding van kinderen in Guatemala. Naast het diner werd er in het nieuwe restaurant een veiling georganiseerd, ondersteund door Wijnkoperij Mondovino, Sligro, Koffiebrander Mocca d’Or, Drowa, Roadwise autorijschool en Restaurant De Bon Vivant. De samenwerking met deze locale bedrijven sluit aan bij de filosifie van het restaurant waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De organisatie van de veiling hoorde bij de studentenopdracht.

Bijzonder waren de veilingmeesters; De meisjes van Plezier uit Zwolle. Zij verkochten de gesponsorde aanbiedingen per opbod.  De dames zorgden ook voor de muzikale aankleding. Het totale resultaat was een bedrag van € 2937,25.

Kijk voor de openingstijden, meer informatie over het opleidingsrestaurant en de horeca-opleidingen op www.gerechtenland.nl.
Tijdens het eerstvolgende open huis op 22 november kunnen aankomende mbo-ers en hun ouders/verzorgers informatie krijgen over de opleidingen en het werken in het restaurant.

Artikel delen:

Reageer