Sherwin Grot de dupe van trage overschrijving

Zwolle – Afgelopen woensdag heeft de rechtbank in Utrecht uitspraak gedaan over het kort geding dat PEC Zwolle-speler Sherwin Grot had aangespannen tegen de KNVB. De voetbalbond werd hierbij in het gelijk gesteld. Daardoor kan Grot dit gehele seizoen niet aan spelen toekomen bij PEC Zwolle. De middenvelder kwam afgelopen zomer samen met Mimoun Eloisghiri over van het Arnhemse FC Presikhaaf.

Door een wisseling van de wacht op de technische afdeling van de club, werden de overschrijvingspapieren na de deadline opgestuurd naar de KNVB. Doordat er geen exceptionele omstandigheden aan ten grondslag lagen, weigerde de voetbalbond om dispensatie te geven. Hierop besloot Sherwin Grot een zaak aan te spannen, waarin de rechter woensdag de KNVB in het gelijk stelde. Spelers zijn volgens de reglementen zelf verantwoordelijk voor het regelen van de overschrijving. Ook zou het in gelijk stellen van Grot een precedentwerking in gang zetten, wat grote gevolgen kan hebben voor het hele dispensatiesysteem. Club en speler zoeken nu naar een passende oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Tja, over het geld zal hij vast niet klagen.
  Maar als hij echt wil voetballen dan zal ie niet vrolijk zijn met de situatie.

  Het is toch ook z’n eigen schuld geweest hoor.
  Als je weet dat je niet zoveel dagen de tijd hebt en er is ook nog eens een wissel bij de mensen die dit normaal behandelen dan dring je toch uit jezelf ook aan bij de club dat alles voor elkaar komt?  ⚠️ Meld

 2. Binnen de reglementen is dit inderdaad een enorm domme actie van de club, maar is het in een vrij land niet raar dat een werkgever en werknemer niet zonder meer gebruik mogen maken van elkaars diensten als beiden dat willen? Ok, hij mag ballen op het trainingsveld, maar waarom moet een commissie toestemming geven om in een wedstrijd te spelen? En als het al zo is, waarom kan dat dan niet vaker met spelers die niet elders onder contract staan? En waarom mag een Ryan Babel gewoon na de transferdeadline binnengehaald worden door Ajax en het hele seizoen spelen?

  Ik snap best dat competitievervalsing tegengegaan moet worden, maar dit lijkt me zo’n geval waar de regel zijn doel voorbijschiet.


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb de indruk, uit de persberichten uit die tijd, dat Sherwin Grot toen maar aarzelde en aarzelde en uiteindelijk, was het wel van harte? besloot voor Zwolle te gaan spelen. ’t Was in iedergeval maar een heel vaag gedoe, -heeft ie nou getekend of niet- waar ook de Stentor
  weinig concreets van kon maken en Herman Nijman (Stentor) zit toch wel heel dicht bij het vuur. Met dit schimmige spel heeft hij niet alleen de club in de luren gelegd , maar uiteindelijk ook zich zelf.


  ⚠️ Meld

 4. Hij was in dienst van fc presinkhaaf! en dat was vlak voor de sluiting van het transferseizoen! dus het was echt een misser van het bestuur!  ⚠️ Meld

Reageer