“PEC Zwolle gaat uit van eigen kracht”

Zwolle – Trainer Art Langeler is klaar voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Zou een aanvallend strijdplan dit seizoen de eerste thuiswinst opleveren? Het kan maar zo, want NAC is zeer matig aan het lopende seizoen begonnen en komt zaterdag met een gehavend elftal naar Zwolle. NAC Breda won de laatste 5 Eredivisieduels (uit en thuis) met PEC Zwolle. In 1999 won Zwolle in de Eerste Divisie met 4-3 van NAC. In 2000 won FC Zwolle een bekerwedstrijd met 3-1 Eredivisieclub NAC. Houden de blauw-witten voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie de kostbare drie punten in Zwolle?

Op de website van PEC Zwolle verontschuldigt Langeler zich voor de behoudende stijl tegen Ajax: "ik vond dat Zwolle schermde, tegenhield en bang was. Daarvoor hadden de mensen geen kaartje gekocht. Ik verlies liever met 0-4 na een spektakel dan op deze manier." De trainer wil inzet, karakter en zeker ook aanvallend spel. Langeler: "Ageren in plaats van reageren, zelf dominant zijn aan de bal, proberen de tegenstander onder druk te zetten, etc. zijn zaken die bij de Nederlandse ‘school’ horen, maar steeds meer vervangen worden door reactievoetbal, dicht bij elkaar verdedigen en de opbouw vrij laten. Gelukkig hebben wij bij PEC Zwolle een spelersgroep en staf die er net zo over denkt als ik. En dus gaan wij niet meer spelen zoals afgelopen zondag de eerste helft tegen Ajax. For the record: het was ook niet het plan om zo te gaan spelen, het ontstond zo of Ajax dwong ons ertoe… Ons idee is vooruit zonder naïef te zijn, maar wel proberen om zelf wat te creëren." NAC Breda moet aan de aftrap de basisspelers Kees Luijckx, Mats Seuntjens, Anouar Hadouir en Anthony Lurling missen. Zij staan om verschillende redenen hun plaatsen af aan Kenny van der Weg, Thilo Leugers, Elson Hooi en Alex Schalk.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Op AD.nl valt te lezen dat de dames van PEC Zwolle gisteren thuis met 2-2 gelijk gespeeld hebben tegen FC Utrecht.
  De website van PEC vermeldt daar nog niks over.
  Niet alleen geen verslag over de wedstrijd, maar zelfs in de uitslagenlijst staat de einduitslag niet.
  Niet erg up-to-date.


  ⚠️ Meld

 2. Tja insiders weten dan genoeg….

  Zelf in Spanje hoor ik de meest fantastische geluiden over de unieke Zwolse jeugdopleiding. Is het werkelijk de beste van Nederland zoals deze artikelen doen geloven?

  Zeg eens eerlijk, wie gelooft er ook nog in sinterklaas?


  ⚠️ Meld

Reageer