Winnaars 1K Runaway en Wavin 4 EM Zwolle

De 1K Runaway is het nieuwste atletiekprogramma van de Atletiekunie. De 1K Runaway is bedoeld voor iedereen tussen 8 en 13 jaar. Tijdens deze wedstrijd konden jongeren zich meten met leeftijdgenoten op een afstand van 1.000m.

Bij de 1K Runaway is Bas Jongejan zaterdagavond de winnaar geworden. De 12-jarige hardloper uit Nijverdal beëindigde de 1.000 meter in een tijd van 3.21 minuten. Tweede werd Eqhren Kuiper, en de derde plaats was voor Jeroen Bakker.


Yngwie Vanhoucke

De Wavin 4 EM startte zaterdagavond om 19.30 uur op de Koggelaan en ging via de van Karnebeek bustunnel naar het parcours van 1 ronde in de binnenstad. De Finish was op de Grote Markt.

Klaas Brakke uit Staphorst heeft de Wavin 4 EM (Engelse Mijlen) op zijn naam geschreven in een tijd van 21.40 minuten. De tweede plaats was voor Ernst Hulsman en de derde positie werd behaald door Stefan Postma.


Klaas Brakke

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Beste sportliefhebbers,

  Nadat mijn zoon Yngwie Vanhoucke was ingeschreven voor de 1 Km Runaway en nadat we de nodige papieren thuis opgestuurd kregen van de organisatie zijn we naar Zwolle afgezakt, op 320 km van onze thuis in Menen. Yngwie’s bedoeling was zijn beste beentje voor te zetten, zoals steeds. Op het einde van de kilometer bleek hij als eerste over de meet te komen zoals je kunt merken op de foto bovenaan. Onmiddellijk na de aankomst kreeg hij een brief overhandigd met de vraag zich om 20.00 uur te melden aan de kerk voor de prijsoverhandiging. Groot was onze verbazing toen bleek dat Yngwie niet uitgeroepen werd tot winnaar en ook geen prijs kreeg. Waarom? Omdat hij geen Nederlander is! Bij de inschrijving waren de mensen van de organisatie zich wel degelijk bewust dat hij Belg is. Van sportiviteit gesproken. In de uistlag staat mijn zoon evenmin vermeld.Al jaren komen wij regelmatig naar Nederland om er deel te nemen aan atletiekwedstrijden, zo heeft mijn zoon al verschillende wedstrijden gewonnen in Nederland (2 x Kinder- & G- Loop Leiden Marathon, jongerenloop Rondje Rijen, Dwars door Dord’t, Bergse Monumentenloop, …). Gelukkig zijn de andere organisators van loopwedstrijden sportiever ingesteld dan de organisatie van de Halve Marthon van Zwolle.
  =========
  Geachte,
  De bovenste foto is dus niet Bas Jongejan ??


  ⚠️ Meld

 2. Beste Hughes,

  Na afloop van deze 1k wedstrijd ben ik naar de wedstrijdleiding gelopen om de uitslagenlijst te halen. Hier werd mij gelijk gezegd dat Yngwie Vanhoucke van â????93 is en dus 14 jaar is. Zelf weet ik niet van welke maand hij is, maar als Yngwie Vanhoucke wel 14 is, dan was hij simpelweg te oud voor deelname.  ⚠️ Meld

 3. @ Pe

  Vind je dan zelf ook niet dat ze daar wel wat eerder achter hadden moeten komen en dat ze deze atleet niet hadden mogen laten starten?

  Ik vind het iig wel een beetje slordig.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk trouwens dat het argument dat hij geen nederlander is onzin is want Jason Mbote is ook duidelijk geen nederlander en die mocht ook mee doen met de halve.


  ⚠️ Meld

 5. Beste sportliefhebbers, Natscha en Pedro,

  Yngwie is inderdaad van 1993 maar op de dag van de wedstrijd was het nog een volle maand alvorens die 14 wordt want die werd geboren op 9 juli 1993. Dit werd trouwens opgegeven bij de inschrijving. Wij zijn sportief en sjoemelen niet met data of iets anders. De uitleg die ik kreeg van de speaker was w?©l dat hij niet gehuldigd wordt/werd omdat de 1 Km Runaway enkel voor Nederlanders was. Vreemd en zeer laag bij de grond als je het mij vraagt, men had ons daarover kunnen verwittigen zodat we niet onnodig 650 km reden heen en terug.


  ⚠️ Meld

 6. Waarschijnlijk heeft de speaker het niet helemaal correct verteld mbt Belgisch of niet, het heeft volgens mij namelijk te maken met zijn leeftijd. Zie deze tekst op de site van de KNAU mbt de 1K Runaway:
  “De ranglijsten worden vervolgens samengesteld op basis van die geboortedata. Je categorie wordt bepaald op basis van je leeftijd op 31 december 2007.”
  Dan is Yngwie Vanhoucke dus 14 jaar. Op de uitslagenlijst staat Yngwie overigens wel als eerste vermeld. Ook als enige met geboortejaar 1993.
  Een punt van commentaar op het inschrijven is dus evident. Dat is dat de controle van de datum bij het elektronisch aanmelden niet correct is. Daaruit had het leeftijdsprobleem al naar voren moeten komen. Dit geldt ook voor aanmelders die op de dag van de loop 7 jaar zijn en toch voor 31-12-2007 8 jaar worden. Die controle was ook niet correct.


  ⚠️ Meld

 7. Net wat al eerder gemeld is, of je nu uit Belgi?« komt of uit Nederland maakt niet uit. Bij de 1Krunaway is het geboortejaar bepalend. Omdat hij dit jaar nog 14 wordt, is hij junior C en daarvoor was de 1Krunaway niet. Omdat de KNAU heel erg laat heeft besloten hoe nu de exacte categorie-indeling moest, is de inschrijving daardoor niet vlekkeloos verlopen. Spijtig genoeg is Yngwie daarmee geconfronteerd. De jury, scheidsrechter en microfonist hadden lijsten waarop stond dat hij buiten mededinging mee mocht lopen. Helaas hebben de juryleden bij het uitreiken van de brief niet meer aan deze beperking gedacht. Bij nieuwe initatieven komen regelmatig kinderziektes voor en u bent daar tegenaan gelopen. Ik kan mij voorstellen dat 320 kilometer en een verdrietig kind niet is wat u verwacht had. De organisatie zal er alles aan doen om dergelijke kinderziektes in de toekomst te voorkomen.

  Namens het bestuur van Stichting Halve Marathon Zwolle
  Janny Stevens


  ⚠️ Meld

Reageer