WVF lijdt thuisnederlaag tegen AZSV

Zwolle – Zaterdagmiddag bleek de tegenstander uit Aalten een maatje te groot voor WVF. Onze ploeg trad op met nogal wat wijzigingen in de ploeg. Onder andere René Dorgelo en Hessel Berends begonnen in de basis en Dion Reijnen begon op de bank.

Het waren de bezoekers die al in de 4e minuut een voorzet de lat zagen schampen boven Wibo. WVF speelde erg pover en wist amper tot aanvallen toe te komen. Nadat een solo van Richhard Bouwmeester niets had opleverde waren het de gasten die de leiding namen via Yassin Quardighi. Hij schoot onberispelijk de bal in het doel na een voorzet vanaf links waar Marthijn van de Steege niet voldoende kon onderscheppen. WVF bleek lange tijd onmachtig en het leek een eenvoudige middag voor de gasten te worden. Een bekende dame uit Wilsum merkte terecht op dat de eerste goede aanval van WVF pas in de 25e minuut viel te noteren!

Kort daarna was er een goede aktie van Jesse Betaze, een voorzet van Timon Beimers en Hessel Berends die maar net werd afgetroefd door keeper Kempers. Ook Anne Nijland had bepaald geen geluk met een rommel-solo waar hij de bal net niet goed meekreeg. Het waren echter de gasten die echt voetbal lieten zien. WVF was veel te doorzichtig in haar aanvalsspel met te veel balverlies. Timon kopte kort voor rust net naast uit de rebound van een corner.

De 2e helft leek wat meer op te leveren voor onze jongens. Vooral Hessel Berends brak enkele malen goed uit over links. In grote lijn was het vanmiddag toch allemaal erg matig wat werd getoond. De opleving was van korte duur en in de 59e minuut bracht Tim Eisink de stand op 0-2 na matig ingrijpen van de verdediging. Er volgden enkele wissels: René en Anne , die net daarvoor uit een scrimmage tegen de paal schoot, werden vervangen door Hans Kamping en Sybren Poppen. Martijn van de Steege werd naar de frontlinie gestuurd. Een lange voorzet van Hessel werd maar net goed verwerkt door de keeper. Een dieptepass op Timon werd helaas onderschept. Het was zeker niet onze eigen verdienste dat er nog enige dreiging uitging en kansen voor ons kwamen. AZSV maakte het zichzelf lastig door een geleidelijk gemakkelijke spelopvatting. Vlak voor het eindsignaal was het Jesse Betaze die met een boogbal bijna de keeper wist te verschalken maar helaas was dat niet het geval.

Scheidsrechter van Ek, die een makkelijke middag had en goed floot, floot direct daarna af. Moeten we spreken over een vormcrisis of is het slechts een langdurig incident? Feit is dat het spel de laatste weken erg matig is en de ploeg weinig vertrouwen uitstraalt.

Volgende week geen programma maar een oefenwedstrijd thuis tegen Be Quick Zwolle. Uw verslaggevers zijn waarschijnlijk niet aanwezig . Over 2 weken thuis tegen SDCP uit Putten. Hopelijk met verbetering voor de kwakkelende ploeg.

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer