Remise Berkum bij VVOG

Zwolle – De wedstrijd tussen de twee directe concurrenten Berkum en VVOG is in Harderwijk in een 0-0 remise geëindigd. De twee hoofdklassers, die qua punten precies gelijk stonden, waren ook nu goed aan elkaar gewaagd. Tot het einde toe bleef het tempo hoog en lieten beide ploegen aantrekkelijk voetbal zien. “Het is geen onterechte uitslag, ik kan hier wel mee leven,” liet Berkum-coach Roeland ten Berge weten. “Wij begonnen beter, maar daarna nam VVOG het initiatief over en kwamen we wat onder druk. Na rust hebben we wat omgezet en vanaf dat moment hebben we, op een paar vrije trappen na, eigenlijk niets meer weggegeven.”

Berkum was in het begin dominanter en had na iets meer dan vijf minuten de score kunnen openen. De verdediging van de thuisclub tastte een aantal keren behoorlijk mis, maar daar wist onder anderen Karim Chengachi niet van te profiteren. Na bijna een half uur schudde vleugelspits Chris van der Meulen zijn tegenstander goed van zich af, maar zijn schot verdween over en naast het doel van VVOG-keeper Reinier Romkes. Juist in die fase begon VVOG het heft in handen te nemen en waren er kansen voor onder anderen Dada Bugera. In de 31e minuut kroop Berkum zelfs door het oog van de naald toen Dennis Horstman op de doellijn redding bracht. De protesten van de thuisclub dat er van Berkum-kant hands zou zijn gemaakt werden weggewuifd door scheidsrechter Smit. De strak leidende referee maakte zich ook niet populair bij de VVOG-aanhang door, op aangeven van zijn assistent, een aantal malen voor buitenspel af te fluiten toen VVOG leek te gaan scoren.

Ruim een kwartier na rust was Chengachi opnieuw kansrijk maar de Zwolse spits, waarvan het door een blessure lang onzeker was of hij in deze wedstrijd zou kunnen starten, wist opnieuw het doel niet te vinden. In de 65e minuut leek Chris van der Meulen dan toch voor een Zwolse voorsprong te gaan zorgen toen hij, goed op pad gestuurd door Yassine Assa, alleen op het VVOG-doel af kon gaan. Zijn inzet werd echter gekeerd door keeper Romkes. Berkum hield het achterin, ondanks een aangepaste opstelling, verder goed droog al kreeg VVOG in de slotfase nog twee vrije trappen net buiten het Zwolse strafschopgebied te nemen. Beide keren wist Martijn Duits dat echter niet te verzilveren, zodat het bij 0-0 bleef. Anders dan die uitslag doet vermoeden was het een aardige en open wedstrijd, waarin beide ploegen tot en met de blessuretijd flink gas gaven.
Door deze remise zijn Berkum en VVOG op de ranglijst van de Hoofdklasse C op precies dezelfde plaatsen gebleven als waar de ploegen al stonden, namelijk op de vijfde en zesde plek. Volgende week heeft Berkum geen competitieverplichtingen maar spelen de Zwollenaren een duel in de strijd om de Districtsbeker Oost. In Deventer wordt er dan gevoetbald tegen zondagvierdeklasser Colmschate.
VVOG-Berkum, 17 november 2012

Eindstand: 0-0

Gele kaarten: Dennis Horstman, Yassine Assa (Berkum), Jeremy de Graaf, Tim Brockhoff (VVOG)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot (90+2. Arjen Westrik), Frank Hoolsema, William Potkamp, Chris van der Meulen, Karim Chengachi (84. Eugène Webb)

Opstelling VVOG: Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Dennis van Vuuren, Niels Nijveld, Sam Doeve, Terence ten Brink (58. Rick Boersma), Dada Bugera, Lars Kerver, Jeremy de Graaf (72. Rocco Keizer), Tim Brockhoff (81. Kerim Tasdan)

Door: T Kölker

Artikel delen:

Reageer