Jason Mbote wint Halve Marathon van Zwolle

Meer foto’s in ons album, nu online!

De Keniaan Jason Mbote heeft zaterdagavond onder zware omstandigheden de Halve Marathon van Zwolle voor de derde keer gewonnen. Hij deed dat in een tijd van 1.02.53 uur. Tweede werd Musasa Beker uit Marokko. Derde werd Albert Matebor uit Kenia. Beker maakte grotendeels de wedstrijd, maar Mbote was in de eindfase van de wedstrijd de slimste en de snelste in Zwolle. Het parcoursrecord van 1.02.24 dat in 2006 op naam van Mbote werd gescheven werd niet verbroken.


Jason ook dit jaar weer de snelste

Neals Strik werd de eerste Nederlander die de finish passeerde. Hij eindigde op de zesde plaats, vlak voor Nederlands favoriet Luc Krotwaar. De omstandigheden waren erg zwaar, zei Strik. “Je moest rustig van start gaan met het drukkende weer. Het publiek in de binnenstad waren goede supporters”.


Flomena had zichtbaar een zware wedstrijd gehad

Bij de vrouwen werd de Keniaanse Flomena Chepschichir (partner van de winnaar bij de mannen Jason Mbote) eerste in een tijd van 1.14.04 uur. De Poolse Wiolettea Kryza werd tweede, en Sharon Tavengwa uit Zimbabwe werd derde. Jacqueline Rustidge uit Kampen was de beste Nederlandse in een tijd van 1.23.32 uur.
De Halve Marathon bleek minder zwaar te zijn dan verwacht. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld meer uitvallers. Een bui aan het begin en einde van de wedstrijd zorgde voor voldoende zuurstof voor de lopers.


Maar ook de laatste deelnemer die binnen kwam, N. Oosterveer mag niet vergeten worden

Desalniettemin vonden de meeste hardlopers de wedstrijd moeilijk door het benauwde weer en de hoge temperaturen. Eén deelnemer raakte nabij het Kerkbrugje onwel en werd door een ambulance afgevoerd. Het talrijk aanwezige publiek genoot met volle teugen van de wedstrijd- en recreatielopers.


 Wilskracht en doorzettingsvermogen gaan hand in hand over de finish,


tijdens een prachtig Zwols sportevenement


Tijdens de wedstrijd een onbekende deelnemer, die later vrolijk de finish over wandelde…

Meer en foto’s (bij ‘Lees verder’) van de Halve Marathon…

Diverse fotografen waren namens Weblog Zwolle bij de Halve Marathon aanwezig. Hun foto’s worden verzameld in een apart fotoalbum. Dat is te vinden via de menulink ‘Fotoalbum Zwolle’.


Een deelnemer werd door een ambulance afgevoerd…

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Vandaag heb ik de marathon van Stockholm gezien, (dus geen halve 😉 ),
  Maar wat kunnen mensen ver gaan met hun krachten zeg.
  Ook hier was het 30 graden,met ruim 17500 deelnemers. Zal straks kijken of de fotoos gelukt zijn en hoeveel deelnemers er daadwerkelijk gefinished zijn. 😉
  Maar het was fantastisch om mee te maken!


  ⚠️ Meld

 2. @LEEN

  Meer supporters?? Man alleen het stukje van Hedon naar het belastingskantoor en op de Hanekamp was het rustig verder alleen maar volk langs de kant geweldig 😀


  ⚠️ Meld

 3. Ik zie hier wel wat foto’s staan die gemaakt zijn door… 😉 Maar nee dus. Binnenkort gooi ik die sigaretten rommel maar eens weg en wil de volgende editie wel weer eens mee doen. Na afloop van het evenement begon het toch wel weer te kriebelen.


  ⚠️ Meld

 4. Gisteren voor het eerst meegelopen in de Wavin 4EM, leek me wel eens leuk. Heb 3 weekjes getraind maar ook niet voluit en heb het toch nog met een afdoende tijd gedaan dus volgend jaar zeker weer en wie weet over een aantal jaar de halve 😀


  ⚠️ Meld

Reageer