Prins Kortje I is de nieuwe stadsprins van Sassendonk

Zwolle – Jörgen Korthagen, alias Prins Kortje I, is de nieuwe stadsprins van Sassendonk geworden. Dat is zaterdagavond 23.11 uur bekend gemaakt tijdens de Zittingavond van CV De Eileuvers in de WRZV-hallen.

 17-11-2012_nieuwe_prins__kortje_1__eileuvers__02__.jpg

In de aanloop naar zijn eerste optreden in het carnavalsseizoen 2012 – 2013 bekende de nieuwe Stads – en Eileuverprins Kortje I dat met zijn uitverkiezing een jongensdroom is uitgekomen. In zijn speech in de WRZV- hallen noemde hij het dan ook “een hele eer” voor de functie gevraagd te zijn “want carnaval zit ons in het bloed”. Prins Kortje I is in het dagelijks leven Jörgen Korthagen, senior accountmanager bij de MixCom Media Group in Lelystad. Geboren in de Biesbosch in de Aa-landen Zuid en getogen in Assendorp. De jaarlijkse optocht trekt traditiegetrouw door deze typisch Zwolse wijk en Prins Kortje stond al op zeer jeugdige leeftijd langs de route. Hij haalde op die manier zelfs, verkleed als Zorro, een keer de voorpagina van een van de Zwolse huis – aan huisbladen. Op de middelbare school, het Thomas a Kempis College, kreeg het carnaval nog meer vat op Jörgen. Bijvoorbeeld tijdens het scholierencarnaval in het toenmalige X- Ray aan de Blijmarkt. Later leerde hij zijn vrouw Yvonne Klompjan kennen op de tennisbaan in Ittersum. Samen hebben zij inmiddels een dochter van twee en half, Robynn.

17-11-2012_nieuwe_prins__kortje_1__eileuvers__06__.jpg

17-11-2012_nieuwe_prins__kortje_1__eileuvers__03__.jpg

17-11-2012_nieuwe_prins__kortje_1__eileuvers__07__.jpg

Het College van voormalige Stadsprinsen, het Vorstendom, koos bewust voor een jeugdige Prins Carnaval. Jörgen Korthagen werd afgelopen woensdag 34. Hij vroeg op zijn beurt ook weer twee dertigers om hem het komende carnaval terzijde te staan. Niels Doornbosch (36) en Mike van der Weerd, die zaterdag tijdens de Zittingsavond van de Eileuvers zijn 38ste verjaardag vierde. Niet alleen drie dertigers aan het roer van het Sassendonkse carnaval, maar ook met vertakkingen in het uitgebreide Eileuverfamilie- netwerk. Zo is Niels getrouwd met Esther Stiekema en Mike met Carola Wouters. Beide paren hebben 2 kinderen. Deed premier Rutte er 54 dagen over om zijn kabinet te formeren, het kabinet “Kortje” was binnen een half uur geformeerd, aldus de nieuwe Prins in zijn eerste toespraak. Beide adjudanten zeiden direct JA, maar wilden nog wel even met hun partner overleggen. “Gelukkig was dit ook binnen 10 seconden geregeld”.

De leus van de nieuwe Prins luidt: “Sassendonk crisisvrij, want Prins Kortje is erbij!” Wij willen dat iedereen zijn zorgen even een paar dagen vergeet “en gaat genieten van al het goede wat carnaval biedt. Plezier maken, bewegen, lachen, sociale contacten opdoen, ontstressen, maar bovenal consumeren!”aldus Kortje is zijn eerste toespraak.

De naam Kortje koos de nieuwe Prins omdat dat voor familie en vrienden al jaren zijn roepnaam is. Zijn adjudanten luisteren naar de namen Joet en Snip. “Om de grote EURO crisis aan ons voorbij te laten gaan richten wij onze eigen bank op, de Sassenbank. Wij delen als Prins en adjudanten ook gratis geld uit. De Joet en de Snip komen weer terug! Niet dat je er ook maar iets aan hebt , maar alleen het idee dat je het weer in handen hebt is al fijn”.

Prins Kortje is op Twitter te volgen @Prinskortje en Facebook (www.facebook.com/PrinsKortje)

17-11-2012_nieuwe_prins__kortje_1__eileuvers__01__.jpg

kortje_i.jpg

17-11-2012_nieuwe_prins__kortje_1__eileuvers__04__.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. hoi ge felisiteert met onze niewe prins kon er helaas niet by zyn maar met carnaval ben ik er weer eilever lit uit de bilt hoven allaaf en zwolle is de carnavals tad zo dolle in zwolle om et een beroemde leus te spreken


    Maak melding

  2. hoi ge felisiteert met onze niewe prins kon er helaas niet by zyn maar met carnaval ben ik er weer eilever lit uit de bilt hoven allaaf en zwolle is de carnavals tad zo dolle in zwolle om et een beroemde leus te spreken

    Prrrroosjjt, hips….:P


    Maak melding

Reageer