Olympische nominatie voor Zwolse Esmé Kamphuis

Zwolle – Het vrouwen bobsleeteam bestaande uit de Zwolse Esmé Kamphuis en Judith Vis hebben bij de wereldbeker wedstrijden bobsleeën in Park City, nabij Salt Lake City, een olympische nominatie behaald. De Nederlanders werden zevende op de baan in Utah. “Yeah baby! Zevende vandaag, dat betekent een olympische nominatie en dat op een baan voor starters. Geweldig werk van het team!”, twitterde Kamphuis vanuit Amerika.

Na twee ritten was de tijd van Kamphuis / Vis 1.40,10. Voor een nominatie voor de Spelen in Sotsji was een plek bij de eerste acht op de geschoonde uitslagenlijst vereist. De zege ging naar Kallie Humphries en Chelsea Vallois. Het Canadese duo liet 1.39,49 noteren en was daarmee 0,61 sneller dan de Nederlandse combinatie. De Duitse duo’s Sandra Kiriasis-Franziska Bertels en Cathleen Martini-Stephanie Schneider werden tweede en derde met de tijden 1.39.77 en 1.39.81.

De doelstellingen voor team Kamphuis / Vis zijn:

Het belangrijkste doel dit jaar is pieken op de Wereldkampioenschappen en het behalen van de Olympische nominatie.
Daarnaast streven ze de volgende doelen na:

•Geschoond een top 3 klassering op het Europees Kampioenschap te Winterberg.
•Geschoond een top 5 klassering op de Wereldkampioenschappen te Konigssee
•Top vijf overall Worldranking •Zorgen voor een constant goede start, dwz een top vijf starttijd bij elke Worldcup of op de toernooien
•Verbeteren van de stuurkwaliteiten van Esme
•Inwerken van de nieuwe teamleden
•Nominatie Olympische Spelen van Sochi 2014

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Iets om naar uit te zien in februari.

    De XXIIe Olympische Winterspelen worden gehouden van 7 tot en met 23 februari 2014 in de Russische stad Sotsji aan de Zwarte Zee. De ski- en sleesporten vinden plaats in Krasnaja Poljana, een plaats in de Westelijke Kaukasus ten oosten van Sotsji.

    Sotsji werd in 2007 op de 119e vergadering van het IOC verkozen boven Pyeongchang en Salzburg. Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in de staat Rusland worden georganiseerd; wel was Moskou als hoofdstad van de toenmalige Sovjet-Unie de gastheer van de Olympische Zomerspelen 1980.

    Olympische Winterspelen 2014    ⚠️ Meld

Reageer