Edon een maatje te groot voor ’s Heerenbroek

Zwolle – Edon had aanvankelijk nog moeite met het stugge verweer van de bezoekers uit ’s Heerenbroek. Tegen de bij vlagen vlot combinerende thuisclub konden de bezoekers slechts enkele lange ballen naar voren stellen, daarbij te veel op het toeval vertrouwend.

Na ongeveer een half uur bracht Umu Kalaci de bevrijdende openingstreffer op het scorebord. En toen in het laatste kwartier voor rust spits Jeffrey de Nooijer dankbaar een makkelijk gegeven penalty benutte en Maikel Kroes een werkelijk prachtige aanval bij de tweede paaal bekwaam afrondde stond er reeds bij rust een mooie 3-0 op het score bord. De tussenstanden gemeld van de wedstrijd Wilsum tegen HFC Storica gaven daarbij ook alle reden to luim, jolijt en vertier want het leek erop dat de koploper daar wel eens punten zou kunnen verspelen. Na rust viel er weer genoeg te genieten, hoewel Edon zich ookwel eens bezondigde aan te veel postbode voetbal en veel ‘coachen’ onderling. Toch was het vlak na rust Mahsum Yakar, de technisch begaafde middenvelder, gezegend met een fabelachtig spelinzicht, die met een werkelijk briljante cross pass Maikel Julio Ricardo Kroes wegstuurde en hem zodoenee in staat stelde zijn tweede doelpunt mee te pikken.

Diezelfd Kroes bereidde even later vanaf rechts met een fraaie assist het al even fraaie doelpunt met een prachtig afstandschot van Jeffrey Hondebrink voor.

Ook spits de Nooijer zag nog kans met een prachtig slotakkoord een duit in het zakje te doen en scoorde alweer zijn 15e doelpunt van dit seizoen, daarbij hard om weg om zijn weddenschap met uw srcibent van dienst te winnen.

Edon was duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers deze middag en de spanning om de koppositie is weer helemaal terug want door het 3-2 verlies van HFC Storica bij het altijd lastige Wilsum is het verschil gereduceerd tot 1 punt, waardoor de rechtstreekse confrontatie op het feërieke Edon sportpark op 1 december a.s. iets is om naar uit te zien! Iets waarover in de kantine nog lang en gezellig met enkele prominente bezoekers onder het genot van potjes gerstenat en diverse culinaire versnaperingen werd nagepraat.

De statistieken:

zaterdag 17 november 2012

EINDSTAND 6 – 0

Umut Kalaci ’28 1 – 0
Jeffrey de Nooijer (pen) ’36 2 – 0
Maikel Kroes ’45 3 – 0
Maikel Kroes ’50 4 – 0
Jeffrey Hondebrink ’66 5 – 0
Jeffrey de Nooijer ’84 6 – 0

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer