Brand aan Van Schoonhovenstraat in Zwolle

Zwolle – In een woning aan de Van Schoonhovenstraat in Zwolle is zondagmiddag rond 12.35 uur brand uitgebroken. Er waren twee gewonden.

18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_234.jpg

Diverse eenheden van de brandweer uit Zwolle werden naar de woning in de wijk Dieze Oost gestuurd. Door de felheid en de situatie van de brand werd de alarmering opgeschaald naar een zogenaamde Middelbrand. Vlammen sloegen uit een appartement op de tweede verdieping van flat. Zwarte rookwolken waren goed te zien boven Zwolle. Twintig minuten later was er geen vuur meer te zien, maar de rookontwikkeling was nog duidelijk aanwezig. Er waren minimaal twee gewonden. Een persoon met brandwonden kon in een woning van de nabijgelegen Pieter Steijnstraat onder de douche springen. Kort daarna moest degene met een ambulance mee naar het ziekenhuis. Een tweede persoon zou een uur later per trauma helicopter afgevoerd worden, maar dat ging uiteindelijk niet door. De persoon was na het uitbreken van de brand weer de woning ingegaan om een hond te redden. Hij raakte daarbij zwaargewond aan met name het gezicht. De persoon werd, na een eerste behandeling, naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De hond heeft de brand helaas niet overleefd. De brand trok veel publiek naar de Zwolse wijk.

 18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_235.jpg
 18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_244.jpg
18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_243.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

 

brand_dieze_oost.jpg
Foto Twitter: @ArturWierenga

18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_236.jpg

18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_238.jpg

18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_239.jpg

18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_240.jpg

18-11-2012_brand_schoonhovenstraat_242.jpg

brand_dieze_oost_2.jpg
Foto via Twitter: @DennisDonker

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Nou, ben me goed rotgeschrokken!
  Mogen jullie ons lezers ook op de hoogte houden van de situatie van de gewonden?
  Veel sterkte aan iedereen die dit getroffen heeft !


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door Poetsdoek, op 18 november 2012 om 15:32
  Iemand die een brandend huis in rent om zijn hond te redden. Dat is pas naastenliefde.

  Ligt aan je privé situatie, als er thuis een vrouw en kinderen op je wachten vind ik het onverantwoord om je leven op het spel te zetten voor een huisdier. Hoe moeilijk het ook is. Dan kan je het beter overlaten aan de hulpdiensten.


  ⚠️ Meld

 3. Hij wou zijn hond redden en is daarom na binnen terug gegaan hond heeft het niet overleefd de buurvrouw had ademhalingsproblemen. En die man is na groningen gebracht ernstig gewond!


  ⚠️ Meld

 4. :'(het is al erig zat voor die man hij was gek op zijn hond ene zegt dan wel ach het is maar een hond nee het was zijn kind mijn hond ook is me kind ik zal het ook doen maar ook voor me kds echt wel ik hoop dat alles goed komt met die man hij zag er niet goed uit zo als ik de verhallen hoor en ik was er bij maar hij kan gewoon met de ziekenauto mee ja beterschap voor de buurman van dieze oost pff het was wel wat hoor mag hopen dat alles goed komt met de mensen gr een buufvrouw van dieze oost


  ⚠️ Meld

 5. Petje af voor die gast die voor de hond terug naar binnen ging!!
  Ik hoop dan ook dat het goed komt met zijn verwondingen, ongeacht de oorzaak vd brand!


  ⚠️ Meld

 6. Is de oorzaak ookal bekend? Vind het echt ontzettend erg! Ik zat oo de bank en zag ineens een enorme zwarte rookwolk! Mijn zusje heeft ook de brandweer gebeld omdat wij nog niks hoorden qua brandweer enz! Toen ik aankwam schrok ik enorm! Ineens is je hele huis is ineens verwoest! Ik zag ook dat het het ouderlijk huis van mijn tante was! Ik leeg enorm mee xxx


  ⚠️ Meld

 7. Ik ken deze jongen persoonlijk en laat me je 1 ding vertellen. Hij is alles kwijt wat hem dierbaar was. Zijn hond. Het staat er al en is voor herhaling vatbaar: Het zegt ontzettend veel als je voor je hond een brandend huis in rent! Dan kan een ander zeggen dat je het aan de hulpdiensten moet overlaten als je een vrouw en kind thuis hebt. Als je dat niet hebt, dan is je hond je alles. Als je dat wel hebt, is alsnog je hond je alles. Het is een verlengde van een persoon. Het is een trouwe viervoeter die altijd goed is voor zijn baas. Hou er rekening mee mensen dat deze hond zijn baas trouw was en zijn baas zijn hond.

  Nu moet hij niet alleen lichamelijk van zijn wonden genezen, maar ook geestelijk. Dat verdiend steun en respect!

  Een ieder die hem wil ondersteunen met respect is van harte welkom om hier een goed woordje voor hem te plaatsen.


  ⚠️ Meld

 8. Ik heb de ambulance zien rijden. Blauwe zwaailichten aan maar wel zó enorm rustig rijden. Bijna truttig rustig. Bij blauwe lichten op een ambulance weet je al dat het niet goed zit maar als ze dan ook nog eens elke bocht zeer behoedzaam nemen, waarbij verkeerssituatie niet de beperkende factor is maar de patiënt, dan vraag je je helemaal af hoe het slachtoffer er aan toe is.

  Hopen dat de lichamelijke en geestelijke schade beperkt blijft.


  ⚠️ Meld

 9. Heel veel sterkte gewenst aan degene die dit heeft moeten doorstaan! En nog steeds moet doorstaan! Dit gun je niemand! Mijn diepste respect voor deze held!


  ⚠️ Meld

 10. Een ieder die denkt hier deze jongen af te kunnen zeiken moet het lef hebben om zich bij naam en toenaam te noemen. @fcz10, kom ik je persoonlijk een wietlucht brengen.

  Lampje, jouw posting was goed, afgezien van deze kaatste zin, maar ik begrijp je waar het vandaan komt, waarchijnlijk helemaal uit je tenen. Respect daarom.


  ⚠️ Meld

 11. Dag allemaal!
  het onderwerp van dit log is op zich al treurig genoeg.
  Ik heb mij dan ook erg kwaad gemaakt over de opmerkingen die hierover door”fcz010″ gemaakt zijn, en die ik als erg kwetsend heb ervaren, en zeer respectloos tegenover Menno zelf, en ( niet minder) zijn naaste familie en goede vrienden!…helaas zag ik dat “fcz010″ zelf
  hierover kennelijk ( nog)niet tot inkeer is gekomen, laat staan hierover openlijk zijn of haar excusses heeft gemaakt , wat hem/ haar zeker had kunnen sieren.
  Omdat ik ervan uit ga dat de familie en naaste vrienden momenteel wel wat anders aan hun hoofd hebben, en de gezondheid van Menno begrijpelijk op de eerste plaats hun grootste zorg zal zijn, besloot ik met de gedachte aan allen die zeer met Menno zijn begaan, en alle mensen die hierdoor gekwetst werden of zich hieraan ge ergerd hebben en net als ik van mening zijn dat opmerkingen als deze hier totaal misplaatst zijn, hierover melding te doen bij de redactie.

  Hieronder kun je deze evt. lezen,..
  gr, Gaby

  Aan de redactie;
  Als bewoner vd wijk Dieze Oost zijn de 2 woningbranden, aan de Anth. vd Heimstr env Schoonhovenstr. mij natuurlijk niet ontgaan, ik heb er zo gauw niet bij stilgestaan, maar toen mij later ook nog het nieuws bereikte dat een vd slahtoffers een goede bekende van mij bleek te zijn, en zijn hond, ondanks zijn poging het dier nog te redden, waarbij de jongen zelf ernstige brandwonden opliep het uiteindelijk niet heeft overleefd, is dat , zo zult u begrijpen als een bom bij mij ingeslagen, en mijn gedachten gaan dan ook uit naar Menno zelf, zijn ouders,en naaste familie en vrienden.Het was voor mij dan ook erg cru, nou zeg maar stuitend op uw weblog de beide reacties te moeten lezen gepost onder de naam: ” fcz010″, welke naar mijn mening erg respectloos zijn tegenover het slachtoffer en zijn familie, en daarbij totaal misplaatst .In mijn ogen voegen ze niets toe, maar doen eerder nog zware afbreuk op wat ik denk dat de doelselling van het weblog eigenlijk zou moeten hebben, uit alle reacties erop mag duidelijk blijken dat dit vele mensen met mij enorm tegen de borst stuitte en degene die deze reacties postte hiermee veel mensen bedoeld of onbedoeld gekwetst heeft. Ik hoopte dat” fcz010″ dit zelf ook in zou zien, en uit fatsoen de beide posts inmiddels ongedaan zou hebben gemaakt,…of in het minste geval hierover zijn of haar exuses had gemaakt..helaas dat bleek vannochtend ( nog steeds) niet het geval te zijn, daarom aan u het verzoek om uw verantwoordelijkheid als redactie te nemen en deze alsnog onmiddellijk van uw weblog te verwijderen,en, al was het uit respect t.o. het slachtoffer zelf en zijn familie ook namens de redactie uw excuses hierover aan te bieden. natuurlijk geldt op dit Weblog de vrijheid van menings uiting, en daar sta ik valicant achter, toch verwacht ik ik dat hieraan wel grenzen gesteld mogen worden, en ik denk echt dat deze hier door ” fcz010″ met deze posts ruim zijn overschreden Daarom maak ik u hierop langs deze weg, en gelijktijdig op uw weblog zelf waar ik dit schrijven als reactie zal plaatsen. ik verneem graag van u of u hier wat mee doen zult en hoe , en wens u verder veel succes met het samenstellen van uw weblog, wat ik doorgaans toch zeker als een verrijking ervaar voor wat betreft het reilen en zeilen binnen onze gemeente en als klankbord voor haar inwoners onderling mvr. gr Gaby Scheffer


  ⚠️ Meld

 12. Mooie brief Gaby,

  Goed dat je dit initiatief genomen hebt.
  De reacties zijn inmiddels al aangepast / verwijderd.

  Een brand meemaken, daarvan (ernstige-) brandwonden oplopen en je hond verliezen, en ook nog je woning verliezen is te vreselijk voor woorden. Heel veel beterschap en sterkte voor de persoon in kwestie! En natuurlijk ook voor de tweede persoon die gewond raakte.

  Bezoeker fcz010 zal gevraagd worden naar zijn uiting en waarom hij of zij dat gedaan heeft. We kunnen u mededelen dat deze persoon niet meer zal kunnen reageren op Weblog Zwolle!

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 13. op rtv oost staat dat er ook een grote hoeveel heid vuurwerk in de woning was als dat zo is kan hij de verzekering ook wel vergeten denk ik. de oorzaak wordt onderzocht dus straks is het ook nog zijn eigen schuld. maar goed niet op de zaken vooruit lopen maar.


  ⚠️ Meld

 14. Politie persbericht:

  Bij een brand in een flatwoning in de Van Schoonhovenstraat is zondagmiddag 18 november een 30-jarige bewoner gewond geraakt. Een 54-jarige buurvrouw kreeg door de brand last van ademhalingproblemen.

  Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht; de man naar Groningen de vrouw naar een ziekenhuis in Zwolle. Zij kon na behandeling weer naar huis. De hond van de man kwam bij de brand om het leven. In de woning van de Zwollenaar werd een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Die werd inbeslaggenomen. Naar zowel de brandoorzaak als het vuurwerkbezit wordt een onderzoek ingesteld.  ⚠️ Meld

 15. aan:>”Weblog Zwolle”

  Ik wil jullie bij deze bedanken voor het serieus nemen van mijn klacht!
  Dat jullie daarnaast ook actie hebben ondernomen, pleit enkel nog meer voor de goede intenties waarmee jullie dit Weblog beheren, mensen,…. ronduit klasse!:-*


  ⚠️ Meld

 16. @ Joppuh :
  Ik begrijp je boosheid heel goed, ook ik was hiervan “over de Rooie”, en heb gezocht naar een weg om dit zónder nog meer ellende op te lossen, dus schreef ik ‘Weblog”een brief en uit ’t antwoord maak ik op dat ’t opgelost is!
  we zien “fcz010” niet meer terug voorlopig op Weblog Zwolle, maar in dit log zéér zeker nooit meer,… hopelijk geeft dat wat rust  ⚠️ Meld

 17. Er was dus wel meer aan de hand dan alleen de brand. Er is ‘een hoeveelheid vuurwerk’ geconstateerd en nu asbest. Vandaar dat die directeur van SWZ daar was zondag.


  ⚠️ Meld

Reageer