Gerrit Rietberg hoogheid bij De Deurzakkers

Zwolle – De hele avond was Gerrit Rietberg al aan het spelen met Pardoes op de avond bij CV De Deurzakkers, maar om “11 over 11” werd hij bekendgemaakt als Prins Köppie de 1e . In het komende carnavalsseizoen zal hij voorop gaan samen met zijn Sköttelties Els en Elvira (Els Roijakkers en Elvira Lipman).

kppie_en_skttelties.jpg

Nadat de bezoekende verenigingen ontvangen waren werd het tijd om afscheid te gaan nemen van Prins Toppie de 44e. In het afgelopen jubileum jaar was hij op vele feestjes tijdens het jubileum jaar paraat, vele praten nog na over het fantastische jubileum feest bij FitPlaza al weer bijna een jaar geleden. Na de afscheidsrede, de dankbetuigingen en het ontdoen van de versierselen werd hij overgeleverd aan de vorsten van CV de Deurzakkers. Prins Toppie 44 is geïnspireerd geraakt door de vorige abdicatie, hoge sportieve eisen werden gesteld aan Prins Pim II en zijn adjes. Prins Toppie is al maanden in training om zijn conditie op peil te krijgen, je weet maar nooit welke tests hij allemaal moet doorstaan. Dit is een goede inschatting gebleken van Prins Toppie, de vorsten stelden hem op de proef om te kijken of de Twitter berichtjes over gelopen afstanden allemaal wel waar zijn. Want wie heeft hem nooit zien hardlopen… ?

Als een echte sporter kreeg hij een “watervast nummer” 44 op het kale hoofd aan 2 kanten, waarna hij aan allerlei tests werd onderworpen. Als warming Up even roeien samen met de adjes, vervolgens “Bungee drinken”. Hij mocht gehinderd door de elastiek proberen een paar glazen drank op te pikken van de tafel.

Tevens was er een afwastraining, speciaal om de fijne motoriek te testen, natuurlijk hadden we afwasborstels genoeg omdat hij zijn Staf en keer kwijt was! Als laatste de ultieme Blaastest. Bert heeft het voordoen als Oudste Vorst, Toppie moest het in ieder geval beter doen mar doordat hij “verkeerd” blies was hij een beetje zwart…….

In de periode tussen oude en nieuwe hoogheid, waarbij blaaskapel Pardoes even kon bijkomen, is Corrie als trouwe ondersteuner onderscheiden met de Bronzen Deur . Natuurlijk is Toppie de 44e opgenomen in het vorstendom en al eerder is adje Jolanda toegetreden tot de Rv11, kon de Hoogheid mooi zelf nog doen voor hij uit functie was.

Uiteraard komt dan het moment dichterbij waar de meeste dan toch wel gespannen naar uitkijken! Als de DJ “Eye off the Tiger inzet tegen “11 over 11” en de lampen op donker gaan komt een gemaskerde persoon binnen, worden diverse personen “aangewezen” als mogelijke 45e Hoogheid? Na het ontdoen van de cape staat daar een dame, als Pardoes dan “ik neem je mee” speelt wordt eerst Michel Lipman meegenomen als afleiding maar tenslotte, terwijl de band stug doorspeelt, wordt ook Gerrit Rietberg bij de kraag gegrepen en de spreekstalmeester kondigt direct Prins Köppie de 1e aan.

Nadat hij in het pak is gehesen, de steek op is gezet, de Ambtsketting omgehangen en de staf overhandigd leest hij de proclamatie voor en zijn adjes geïnstalleerd. Prins Köppie wordt terzijde gestaan door Sköttelties Els en Elvira. Zijn leus zal zijn:

Voor carnaval en gein moet je bij Prins Köppie en zijn Sköttelties zijn!

De Zwollenaar kan natuurlijk niet ontbreken en de polonaise wordt al snel ingezet. Prins Köppie is geen onbekende in Sassendonk, een echte blauwvinger, houd van onze eigen stad Zwolle, hier verzameld hij dan ook veel foto`s en andere dingen van.Man van het 1ste uur bij CV de Gleuvenskoevers en uiteraard zijn liefde voor kapel de Tower Snorr’n niet te vergeten. Momenteel speelt hij (even niet) bij Blaaskapel Pardoes. Zijn kinderen Miranda en Sebastiaan zijn ook echte carnavalsvierders. Daarnaast zeker niet te vergeten, zijn kleindochter Inge, Jeugdprinses bij de Tonnezotters!
Tevens ook betrokken bij de organisatie van de Moandagmiddag en ……..veel meer….

Skötteltie Elvira is een geboren Amsterdamse, maar voelt zich een echte Blauwvinger. Mama van 2 meiden en getrouwd met Michael Lipman. Ze werkt bij de Wolkyshop maar is ook Visagiste.Prins Köppie en Elvira kenene elkaar van de Belgische Keizer. Elke vrijdagochtend komt hij daar een köppie koffie nuttigen hebben samen de leukste gesprekken. Haar vader is adjudant geweest en haar broertje jeugdprins bij de Tonnezotters, nu hoort ze er ook bij J. Skötteltie Els is getrouwd met vorst Marinus, de penningmeester en ceremoniemeester van de carnavalsvereniging. Ze delen het huis met de zonen Tim en Bas en vaak is ook schoondochter Charlotte aanwezig.Als geboren Brabantse(Den-Dungen/Krabbedonk) en opgegroeid in Cadier en Keer is het carnaval onderdeel geweest van de opvoeding, ook hier in Sassendonk zoekt ze de gezelligheid weer op. In het dagelijkse is ze druk als huismanager maar ook op zoek naar een uitdagende nieuwe baan! De prins en Els kennen elkaar van het carnaval en samen hebben ze altijd de grootste lol!!Samen met de DJ Richard en Pardoes, werd al snel de polonaise ingezet op het opkomstlied ” Oh Zwolle(vrienden)” en natuurlijk was het snel na alle felicitaties een groot knalfeest tot in de vroege uurtjes, zoals gebruikelijk bij de Deurzakkers!!

Artikel delen:

Reageer