Matige pot in Enter levert Be Quick punt op

Zwolle – Twee keer verloren,waar twee overwinningen mogelijk waren geweest. Be Quick stond gisteren in Enter voor de belangrijke opgave om die spiraal om te buigen . Dat lukte ten dele: er werd een punt gepakt, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven.

Een wedstrijd met een ander verhaal dus. De roodzwarte ploeg van Be Quick begint in Enter zonder Arie Smit en Frank Oosterhof aan de wedstrijd en zo was de lijst met afwezigen weer wat langer. Een gemis, want beide spelers waren de laatste weken duidelijk aanwezig. Trainer Arnie Pot ziet dat de ploeg matig begint bij het hooggeplaatste Enter Vooruit, maar wil zich niet verschuilen achter de absentielijst. “Dat vind ik echt onzin” zegt hij. “De jongens die er nu in stonden, moesten het gewoon doen.” Dat de ploeg niet goed begint aan de wedstrijd, verrast hem niet. “Dat zag je al in de warming-up gebeuren. Ook daar was al te weinig scherpte.” Toch wil hij niet de hele ploeg over een kam scheren. “Het was een beetje halfbakken, sommige jongens stonden er wel, sommigen niet.”

Be Quick ziet dat Enter Vooruit het betere van het spel heeft voor de rust. Pot: “Ze gingen er echt voor en met fysiek spel als daarom gevraagd werd. Met Martijn Rohaan en Henri Knol hebben ze ook wel twee echte uitblinkers in de ploeg.” Het duurt echter tot de 43e minuut voor het eerste doelpunt van de wedstrijd valt, mede dankzij doelman Thalen die het doel schoon weet te houden. Maar dan gebeurt het toch. Jasper Rohaan staat vrij bij een corner en zet Enter Vooruit op een 1-0 voorsprong. Het is een verdiende voorsprong, maar Be Quick was in de eerste helft zelf ook dicht bij een doelpunt. Een schot van Cas Duiker komt op de paal terecht.

Pot: “In de pauze probeer je de jongens dan duidelijk te maken dat er wat bij moet. En toen ging het ook wat beter.” En na een uur voetballen komt Be Quick ook nog langszij. Thijs Coenders let goed op bij een scrimmige voor het doel en kopt de bal in de touwen: 1-1.

Het laatste deel van de wedstrijd wordt voor Be Quick dan toch nog een overlevingstocht. Rik Reuvekamp kan naar de kleedkamer met een tweede gele kaart en Be Quick moet dan echt strijd leveren om het punt binnen te halen. Dat het toch lukt om met de jonge ploeg het punt over de streep te trekken, stemt Pot tot tevredenheid. “Goed voor de moraal van zo’n jong elftal. Spelers als Floris Blom en Merhran ali pour Asli speelden vandaag ook een prima partij trouwens.”

Met twaalf punten uit elf wedstrijden staat Be Quick voorlopig op een achtste plaats. Aanstaande zaterdag wordt er geoefend tegen WVF in Westenholte. Op 1 december volgt dan de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Almelo, gevolgd door een uitpartij op 8 december tegen sterkhouder ASC uit Dalfsen.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer