Zwolse band Firetrip releast debuutalbum in Hedon

Zwolle – Donderdag 22 november spelen de heren van Firetrip een thuiswedstrijd in Hedon. De band presenteert deze avond haar debuutalbum in het Zwolse poppodium. Het nieuwe werk kenmerkt zich als een plaat vol energieke gitaarpop, met invloeden uit de britpop, americana en een snufje soul. Support is deze avond in handen van Inge van Calkar.

Het vijftal neemt je mee op een intense trip van verschillende emoties en muziekstijlen. De veelal melancholische melodielijnen van de drummer Peter Dijkman krijgen nog meer zeggingskracht door de persoonlijke en verhalende teksten van vocalist Alex Visser. Beide heren zou je kunnen kennen van de band Crapjam. Het doordringende spel van leadgitarist Raymond "Bullet-Ray" van Olphen (Damaged Brain), de aanstekelijke energie van gitarist Brian Esselbrugge (I Kissed Charles) en onontkoombare fundamenten van bassist Sebastiaan Brussee (The Girls) vormen een perfecte aanvulling op de songs. Het bewijs hiervan is vastgelegd op het titelloze debuutalbum, dat geproduceerd is door Guido Aalbers (o.a. Bertolf, Miss Montreal, Lorainville).

Inge van Calkar

Inge van Calkar is een singer/songwriter afkomstig uit de band Ysis waar ook Miss Montreal deel van uitmaakte. Inmiddels heeft ze gestaan op podia van Noorderslag, Oerol en Bevrijdingsfestival, was ze Serious Talent bij 3FM en te gast bij De Wereld Draait Door. Van Calkar maakt catchy folk liedjes met een unieke stijl, scherpe teksten en pakkende onderwerpen.

FIRETRIP (CD-RELEASE)Support: INGE VAN CALKAR
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Donderdag 22 november

Open : 20:00 uur

Aanvang : 20:30 uur

Entree : € 5,00 (vvk) – € 7,50 (deur) – excl. €1,- servicekosten

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV Zwolle.

Artikel delen:

Reageer