Prijzen en tijden Hanzelijn bekend

Zwolle – De prijzen voor een kaartje met de nieuwe Hanzelijn zijn bekend. Een retour 2e klas van Zwolle naar Lelystad gaat 19,40 euro kosten. Dit is op de website van de Nederlandse Spoorwegen te zien. 6 december wordt de Hanzelijn door koningin Beatrix geopend. Vanwege de opening van de Hanzelijn mag iedereen op 8 december tussen 10.00 – 17.00 uur gratis met de trein reizen op het nieuwe traject.

Een ticket van Zwolle naar Dronten gaat op het nieuwe treintraject 11,40 euro kosten. De treinkaartjes voor de eerste klas zijn bijna 60% duurder. Afhankelijk van het type trein doet de trein er 25 (Intercity)  of 31 minuten (Sprinter) over om van Zwolle in Lelystad te komen. NS past haar dienstregeling per 9 december tussen de Randstad en Noordoost Nederland aan, zodat zo veel mogelijk reizigers van de voordelen van de Hanzelijn kunnen profiteren. Elk half uur is er een Intercity tussen Noord Nederland en de Randstad.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Maar via Lelystad ben je wel drie hele minuten eerder in Amsterdam. Tarief over Lelystad of Amersfoort maakt geen verschil.
  Daarmee kan je zes minuten langer genieten van de hoofdstad.
  Laatste trein 23.37 is elf minuten later dan de laatste trein op dit moment.
  Kwestie van positief bekijken hoeveel voordeel dit oplevert. 😀


  ⚠️ Meld

 2. @br @arnhem99 De trein is altijd goedkoper dan met de auto als je met max. 2 personen bent. Je moet alleen dat niet in je berekening alleen de benzine meenemen. Hou ook rekening met: verzekering, belasting, afschrijving, reperatie’s en evt. parkeren.


  ⚠️ Meld

 3. Mijn dochter reist nu dagelijks met de bus van Dronten naar Lelystad. Kosten maandkaart: ??74.
  De busdienst wordt met de komst van de trein zodanig aangepast dat deze er 20 minuten langer over doet en minder vaak rijdt.
  Maar nu het grote nieuws, een maandtrajectkaart via de (ook door ons) bejubelde Hanzelijn kost: ??144 oid

  Om in de positieve sferen te blijven:
  DAAR WORDT SINTERKLAAS NIET VROLIJK VAN >:(


  ⚠️ Meld

 4. @Rick is die 10 euro alleen benzine, of hou je dan ook rekening met afschrijving, verzekering, belasting, reperatie’s en overige kosten? Dacht ik al.


  ⚠️ Meld

 5. nou gister kon je dus met de trein mee tussen lelystad en zwolle voor nop nou heb er gestaan op het perron maar in de trein nee hoor niet te doen wat een drukte wel heel jammer want het is mij te duur om eens een andere keer te gaan 2 volwassenen en kind ben je 42 euro verder voor een retourtje daar kan ik met de auto met 4 personen 2 keer mee open en neer!!  ⚠️ Meld

 6. de hanzelijn zwolle lellystad is volgens mij uniek deze roete iedereen zal wel twijvel heben of niet wek mooi die hanzboog nog een wereld woderen van Nederland.


  ⚠️ Meld

Reageer