Landstede Bassketbal wint van concurrent Matrixx Magixx

Zwolle – Landstede Basketbal nam het afgelopen zaterdag in eigen huis op tegen Matrix Magixx: de nummer vier tegen de nummer vijf. Twee directe concurrenten richting de play-offs in de Dutch Basketballeague, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Tijdens de warming-up droegen beide ploegen oranje T-shirts met de opdruk: “Wij houden van Oranje”. Niet alleen in het Theater van de Sport, maar ook bij de andere wedstrijden werd de warming-up gedaan in deze oranje shirts. De Nationale Basketbalbond heeft uit financiële nood besloten om (voorlopig) de stekker te trekken uit het Nederlands team en U20. De spelers zijn het niet eens met deze beslissing en hebben daarom deze actie opgezet. Landstede Basketbal had in het begin van de wedstrijd de touwtjes in handen. De mannen wisten met een aantal mooie aanvallen een voorsprong op te bouwen: 22-19. Ook tijdens het tweede kwart ging het goed. Mooie passes zorgden ervoor dat de voorsprong uitgebreid kon worden naar 49-34. Ondanks de 15 punten voorsprong, was de wedstrijd nog niet gespeeld.

Matrixx Magixx begon het derde kwart namelijk met hun langste mannen en gingen dichter op ons spelen. Onder andere twee driepunters van Thijs Vermeulen zorgden ervoor dat de mannen uit Wijchen terug kwamen in de wedstrijd. Het derde kwart eindigde in een 61-61 tussenstand, wat een spannend laatste kwart tot gevolg had.

Het laatste kwart was in het begin weer voor onze mannen. Na een voorsprong van negen punten voor Landstede Basketbal wisten de gasten zich te herpakken en vochten zich terug tot 77-73. Het Zwolse publiek stond volop achter ons team en na een aantal goede aanvallen stond er een 88-78 eindstand op het scorebord. De mannen uit Zwolle komen met deze overwinning met 12 punten op een gedeeld derde plek met GasTerra Flames.

Landstede Basketbal vs. Matrixx Magixx: 88-78
Q1: 22-19, Q2: 27-15, Q3: 12-27, Q4: 27-17

Tanner Smith: 21 punten
Darryl Webb: 18 punten
Josh Magette: 15 punten
Zack Novak: 13 punten
Nikki Hulzebos: 8 punten
Kenrick Zondervan: 7 punten
Leon Williams: 3 punten
Mark Ridderhof: 3 punten

Bron: landstedebasketbal.nl

Artikel delen:

Reageer