TEDxAmsterdam live te volgen in Zwolle

Zwolle – Vrijdag 30 november is hét innovatieve congres op het gebied van technology, entertainment en design live te volgen in Zwolle. Organisator Ivo Boerdam is trots dat het zijn bedrijf ook dit jaar gelukt is de Viewing Party in Zwolle te organiseren. Dankzij de Provincie Overijssel heeft de Zwolse editie een statige ambiance: vanaf 09.00 uur staan de deuren van de Statenzaal open voor innovatieve en geïnspireerde mensen om met elkaar het TED virus te delen en te verspreiden.

Organisator Ivo Boerdam legt uit waarom hij de Viewing Party organiseert: “Het credo van TED past goed bij ons bedrijf. Wij leggen zo veel mogelijk verbindingen tussen onze relaties en klanten. Bij de organisatie van een evenement als dit, zoeken we de samenwerking met anderen. Zo hebben we de Provincie gevraagd of zij de Viewing Party wilden ondersteunen omdat wij weten dat een TED aansluit bij hun kernwaarden. En we hopen natuurlijk dat er veel mensen een kijkje komen nemen en hen op deze manier met elkaar in contact te brengen. Wie weet wat daar dan weer uit ontstaat”.

TED en TEDx

TED is overgewaaid uit de Verenigde Staten, als congres met inspirerende sprekers op tal van gebieden. Het jaagt nu innovatie aan over de hele wereld. Het thema van dit jaar is ‘Human Nature’. Uiteraard staat het verspreiden van goede ideeën centraal. Verschillende vernieuwende en inspirerende sprekers geven een ‘short talk’ met hun visie en ideeën en delen dit met de rest van de wereld. Over de hele wereld worden TED congressen georganiseerd. Deze onafhankelijke congressen krijgen een de benaming met een ‘x’. Op 30 november viert Amsterdam de vierde editie. Op deze dag zijn er in het hele land zogenaamde Viewing Parties.

Innovatieve sprekers

Het programma in Amsterdam is nog niet helemaal bekend, wel is een aantal sprekers al duidelijk. Het gaat om wetenschappers, innovatieve ondernemers, artiesten en ‘gewone’ mensen met een bijzonder verhaal. In vier sessies, verdeeld over de dag spreken mensen als Eus van Soomeren (wetenschapper en muzikant van The Scene), Marc de Hond (zoon van, presentator), Leonard van Munster, (kunstenaar), Desiree Dudley (directeur Foresight Institute), enzovoort. Op www.tedxamsterdam.com zijn de laatste details te vinden.

Viewing Party Zwolle

Deelname aan de Viewing Party in Zwolle is gratis. Het programma in Amsterdam begint om 9.30u tot 17.30u. In Zwolle zijn mensen van harte welkom tussen 9u en 18u. Voor degene die zich aangemeld hebben, staat een lunchpakket klaar en we sluiten af met een borrel. Natuurlijk is er de hele dag koffie en thee en is er WiFi om in de pauzes even mail te checken.

Aanmelden kan via de website www.boerdam.nl/tedx. Het Provinciehuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als mensen met de auto komen, kunnen zij parkeren op de Turfmarkt en wandelen naar het Provinciehuis.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Vrijdag de 30e staat rood aangekruist in mijn agenda om daar bij aanwezig te zijn in het Provinciehuis.
  De TED voordrachten zijn voor het merendeel pareltjes van creativiteit, innovatie en vooruitziendheid.
  Maar ook de mindere voordrachten zijn de moeite waard, want het stemt vrijwel altijd tot nadenken.
  Een voorbeeld van een prachtige voordracht:

  Karen Armstrong – TED.

  Via de knop ‘transcriptie’ is de vertaling te zien.


  ⚠️ Meld

Reageer