Presentatie eindrapport Minder Cash in Zwolle

Zwolle – Het afgelopen jaar zijn consumenten op steeds meer plaatsen alleen pinnen-kassa’s tegengekomen in winkels. Dit door de inspanning van de Taskforce Minder Cash in de supermarktbranche, met ondersteuning van Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB).

Op woensdag 21 november wordt in Zwolle de stand van zaken rondom alleen pinnen-kassa’s toegelicht door Cees van Vliet, voorzitter van de Taskforce Minder Cash Supermarkten en tevens directeur Albert Heijn. Hij zal de eindrapportage van het landelijke uitrolproject 2012 aanbieden aan burgemeester Henk Jan Meijer. Alleen pinnen-kassa’s moeten de hoeveelheid contant geld verminderen, om zo de veiligheid in en rond hun winkels verhogen. In negen gemeentes zijn in 2012 dit soort kassa’s geïntroduceerd om een olievlekwerking te realiseren, waarbij Zwolle als de laatste. Inmiddels hebben veel winkelbedrijven landelijk alleen pinnen-kassa’s geïntroduceerd.

Het rapport laat onder andere zien dat er een enorme stijging is gerealiseerd in het aantal winkels met alleen pinnen-kassa’s, de hoeveelheid alleen pinnen-kassa’s en het aantal pintransacties bij deze kassa’s. De exacte cijfers worden woensdag bekend gemaakt. Ook wordt inzicht gegeven in de wijze waarop consumenten tegen alleen pinnen aankijken.

In Zwolle staat het pinnen momenteel centraal, met een Pin&Win-actie die loopt van 29 oktober t/m 25 november, waarbij elke week twee pinnende consumenten in de prijzen vallen.

Artikel delen:

Reageer