Open Huis SeniorWeb Zwolle

Zwolle – Stichting SeniorWeb-Zwolle houdt 11 december aanstaande Open Huis in De Terp, Radewijnsstraat 1 te Zwolle. Van 09.30 uur tot 12.30 uur zet SeniorWeb-Zwolle haar deuren open voor iedereen die zich vrijblijvend wil informeren over de cursussen en workshops. De hele ochtend staan de docenten klaar voor geïnteresseerden. Koffie en thee zijn gratis.

Tijdens deze ochtend is het mogelijk om informatie te krijgen over alles dat SeniorWeb Zwolle te bieden heeft. Hierbij kan gedacht worden aan de inhoud van de cursussen en workshops, tijden en data. Men kan een kijkje nemen in het leslokaal en er is lesmateriaal aanwezig voor wie het in wil zien. Voor de mensen die meteen enthousiast zijn geraakt is er de mogelijkheid zich in te schrijven. SeniorWeb-Zwolle organiseert al 12,5 jaar met circa 50 vrijwilligers computercursussen en –workshops voor 50plussers.

Het doel van SeniorWeb-Zwolle is het computergebruik van senioren te bevorderen met het oog op maatschappelijke participatie, communicatie en behoud van zelfstandigheid. SeniorWeb-Zwolle werkt samen met WijZ en RABO IJsseldelta. Verdere informatie: http://www.seniorwebzwolle.nl/ en www.facebook.com/swzwolle

Cursussen

Een complete basiscursus kost vanaf september 35. De basiscursus is bedoeld voor 50plussers die nog geen ervaring hebben met een computer. Senioren die dat wel hebben, kunnen kiezen voor cursussen in: Internet en e-mail, Werken met Word, Fotobewerking, Excel, Website bouwen of PowerPoint. Deze cursussen kosten vanaf het nieuwe lesseizoen 60. Alle cursussen bestaan uit 7 wekelijkse lessen van 2 uur. Tijdens de les wordt u begeleid door een docent en één of twee assistenten. Het benodigde lesmateriaal voor de cursussen is niet bij de prijs inbegrepen en de kosten hiervan variëren van 10,- tot 18,-.Diverse workshops

Naast het cursusaanbod biedt SeniorWeb-Zwolle ook diverse workshops aan. De workshops zijn: Picasa, fotoalbum maken, Organiseren van mappen, Skype,, een Back-up maken in Windows XP en – 7, RABO Internetbankieren, Genealogie, iPad, Veilig internetten en Windows 7 vervolg. De prijzen van de workshops variëren van 12,50 tot 35. Ook de duur van de workshops varieert van 1 tot 3 wekelijkse lessen van 2 uur. Net als bij de cursussen worden de workshops gegeven door een docent en één of twee assistenten. Het lesmateriaal voor de workshops is bij de prijs inbegrepen. Alle cursussen en workshops worden gegeven in De Terp, Radewijnsstraat 1 te Zwolle. De lesgroepen bestaan uit max. 8 personen en voor iedere cursist is een computer beschikbaar. De docent werkt met een beamer zodat de cursist op het scherm alles goed kan volgen.

Artikel delen:

Reageer