Officiële opening Hanzelijn niet in Zwolle maar Lelystad

Zwolle – Spoorbeheerder ProRail luistert de Koninklijke opening van de Hanzelijn op 6 december op met lokale musici en lekkernijen. Zo krijgen publiek en reizigers in Zwolle erwtensoep van restaurant de Librije geserveerd. In elke stad vinden die dag feestelijkheden plaats op en rond de stations.

Op 6 december opent Hare Majesteit de Koningin in Lelystad de nieuwe, 50 kilometer lange spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle, die ProRail afgelopen zes jaar bouwde. Op 8 december stelt NS treinen beschikbaar om gratis mee heen en weer te rijden over de Hanzelijn en zijn er diverse festiviteiten in de binnensteden. Zondag 9 december gaat de dienstregeling van start. De Hanzelijn verbindt de Randstad en Noord- en Noordoost-Nederland en voert langs Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle. Reizigers krijgen met de Hanzelijn meer en betere mogelijkheden per trein te reizen. Er zijn twee nieuwe stations voor gebouwd: Dronten en Kampen Zuid.

In Lelystad komt op 6 december iets na half elf in de ochtend de Koninklijke trein aan. Melanie Schultz van Haegen (minister van Infrastructuur en Milieu), Marion Gout (president-directeur ProRail) en Bert Meerstadt (president-directeur NS) spreken dan over de Hanzelijn en het belang ervan. Aansluitend verricht de Koningin de officiele openingshandeling. Op de perrons kan het publiek dit via schermen volgen. Vanwege de veiligheid is er wel een maximum gesteld aan het aantal mensen dat op de perrons past. Daarna volgt een rit met de Koninklijke trein naar stations Dronten, Kampen Zuid en als eindbestemming Zwolle.

In Zwolle start vanaf 11.30 straatband Harvest met spelen en dan wordt ook de erwtensoep uitgedeeld. De Koningin wordt er verwelkomd door burgemeester Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten. Vervolgens zullen vier gedichten door vier kinderen worden voorgedragen. Het openbare programma loopt dan ten einde. De Koningin zal een korte wandeling maken van het station naar de Nieuwe Buitensociëteit via het stationsplein. Op het perron waar de gedichten worden voorgedragen en op het stationsplein is publiek welkom. Op het perron is een maximum gesteld aan het aantal mensen vanwege de veiligheid.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Hebben we het hele station over de kop gehaald en de route naar de binnenstad netjes aangepast voor deze opening, krijgen we de opening niet. Hoe is dit toch mogelijk????


  ⚠️ Meld

 2. Trix probeert te wedijveren met Sinterklaas op notabene 6 december.
  Grappig.

  Overigens ze komt met de koninklijke trein, zo meldt de pers…

  Even een vraagje aan de beheerders van onze geldpotten in Den Haag en aan ProRail : Schaamteloos !!! , waarom hebben jullie er niet alles aan hebben gedaan om onze koningin met 200 km/uur naar Zwolle te kunnen brengen -en vervolgens de miljoenen spoorklanten in de navolgende jaren-

  : En zo recht te doen aan de 1.000.000.000 EUROS die in deze lijn zijn gestopt

  ???


  ⚠️ Meld

 3. Er is maar één partij die van dit circus beter wordt, en dat is Explosief, en ook wel Jonnie Boer. De organisator heeft allemaal C-artiesten bereid gevonden om de Zwolse kar te trekken. Kassa!!


  ⚠️ Meld

 4. @terapale ‘één partij’, en dan vervolgens twee namen noemen… faal…

  @jandk Lelystad heeft ook het meest te vieren. Eindelijk een directe verbinding met het goede deel van Nederland.


  ⚠️ Meld

 5. @ Jasper-, “eindelijk een verbinding met het goede deel van Nederland” Wat mankeert er aan de rest van Nederland dan volgens jou? Woon je al in het goede deel, of ga je binnekort naar Lely-stad verhuizen..:P


  ⚠️ Meld

 6. Uiteraard woon ik al in het goede deel. In het oosten. In het noorden. In Zwolle 😀 Veel toffere mensen dan in het westen (gemiddeld).


  ⚠️ Meld

Reageer