Leerlingen CCC maken kennis met religies

Zwolle – Afgelopen week waren leerlingen uit Engeland, Polen en Italië te gast op het Carolus Clusius College. De leerlingen kwamen naar Zwolle in het kader van het Comenius project: Religious Understanding, way to peaceful future. Dit is een samenwerkingsproject tussen scholen uit Polen, Engeland, Italië en het CCC uit Zwolle.  Het doel is om het bewustzijn van verschillende culturen en talen binnen Europa te bevorderen.

20-11-2012_comenius_religious_understanding.jpg
Foto: Carolus Clusius College

Het Protestantisme en tolerantie in Europa was het belangrijkste onderwerp deze week. Zo vonden er presentaties plaats over de rol van het protestantisme in de vier landen, voerden de leerlingen gesprekken waarin zij de eigen levensovertuiging onder woorden brachten en werden ervaringen uitgewisseld.  Daarnaast bezochten de leerlingen van het CCC  samen met de leerlingen uit de andere drie landen, Amsterdam en Delft waar ze de sporen van de strijd om verdraagzaamheid volgden en ontdekten hoe het gevecht om godsdienstvrijheid offers vroeg en nog steeds vraagt.

Het CCC neemt geregeld deel aan Comenius projecten. Binnen deze projecten vinden er over en weer bezoeken en/of uitwisselingen plaats. De projecten geven leerlingen en docenten in verschillende landen de mogelijkheid om samen te werken aan één of meerdere onderwerpen. Naast het bevorderen  van bewustzijn van verschillende culturen en talen, verwerven en verbeteren leerlingen en docenten ook vaardigheden die betrekking hebben op teamwork, sociale betrekkingen, planning en het ondernemen van projectactiviteiten en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie.

Artikel delen:

Reageer