Ontruiming bij brand in woning aan Wanningstraat

Zwolle – Op de vierde verdieping van een flat Wanningstate aan de Wanningstraat in Zwolle is woensdagavond rond 21.50 uur in een woning brand uitgebroken. Volgens een ooggetuige is de brand ontstaan door een brandende kaars die een televisie in brand had gezet. De bewoonster van het appartement zou in slaap gevallen zijn, en had daardoor de brand niet aan zien komen.

21-11-2012_wanningstraatwoningbrand1.jpg 

Diverse hulpdiensten spoedden zich direct naar de Zwolse wijk Holtenbroek. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Er werden een aantal mensen uit de flat ontruimd. Met een ventilator werd de vele rook verdreven. In de omgeving van de flat werd de geur van smeulend plastic geroken. Vanuit de betreffende woning werden diverse huisdieren, als 3 katten en 8 ratten, gered. De beestjes werden met een dierenambulance naar een dierenarts gebracht. Rond 22.30 uur was de brand meester en konden de spuitgasten weer naar de kazerne terugkeren. De offieciële oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Eén persoon werd vanwege ademhalingsproblemen door een ambulance meegenomen. Het gaat goed met de dieren!

21-11-2012_wanningstraatwoningbrand2.jpg

21-11-2012_wanningstraatwoningbrand3.jpg

 21-11-2012_wanningstraatwoningbrand4.jpg

brand_wanningstraat_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ik heb het ook gezien vanaf de overkant! Ook dierenambulance die meerdere keren op en neer ging! Nu keren alle mensen weer terug naar hun woningen!


    ⚠️ Meld

  2. Vanuit deze hoek was toch wel aardig wat rookontwikkeling te zien, nu brandweer weer weg alleen nog 2 politiewagens..

    Ben toch wel benieuwd naar de oorzaak, want idd het stonk heel erg naar brandend plastic.. bah bah


    ⚠️ Meld

Reageer