Spaar mee voor kerstpakketten voor Voedselbank

Zwolle – Minderbedeelden in Zwolle krijgen bijna nooit een kerstpakket. Daarom is er een actie op touw gezet om 260 kerstpakketten te maken voor de Voedselbank Zwolle. Dit initiatief wordt voor 100 procent gesteund door het Zwolse college van burgemeester en wethouders.

Filip van As, wethouder Sociale Zaken, onderstreept het belang van deze actie met de volgende woorden: “Kerst is een periode van bezinning en gezellig samen zijn. Veel mensen maken er iets extra’s van. Dat geldt zeker voor het kerstdiner. De kerstpakketten van de Koningskerk worden dan ook graag ontvangen door de Voedselbank en haar klanten. Het college van burgemeester en wethouders draagt deze actie een warm hart toe. Het spreekt de hoop uit dat u het gehele jaar zorg heeft voor de mensen om u heen en in het bijzonder voor hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” De actie wordt gecoördineerd door de Koningskerk aan de Landsheerlaan. De doos moet een kwalitatief hoogwaardig en gezond kerstpakket worden. Voor de vulling worden bedrijven en instellingen benaderd. Aan hen wordt gevraagd of zij bijvoorbeeld producten willen doneren. Daarnaast brengen leden van de Koningskerk zelf geld en goederen in. Help mee!Wilt u meehelpen met de kerstpakkettenactie? Dat kan op verschillende manieren. U kunt een fiscaal aftrekbare gift overmaken op rekeningnummer 1221.13.543 ten name van Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid met omschrijving ‘Kerstpakkettenaktie’.

Ook kunt u uw handen beschikbaar stellen door op 14 december mee te helpen met het inpakken van de dozen. Verder kunt u uw eigen kerstpakket doneren. Tenslotte kunt u op 30 november en 1 december boodschappen doen bij supermarkt C1000 aan de Sellekamp. Daar staan medewerkers van de actie voor u klaar. Zij nemen de door u gekochte producten in ontvangst.

Voor meer info stuur een e-mail naar konactkoningskerk@gmail.com. U kunt ons ook volgen via www.twitter.com/Konact en/of via www.facebook.com/konact.koningskerk en/of www.koningskerk.nl.

Aanbevelingen:

De aanbeveling vanuit het Zwolse college van burgemeester en wethouders:

Kerst is een periode van bezinning en gezellig samen zijn. Veel mensen maken er iets extra’s van, dat geldt zeker voor het kerstdiner. De kerstpakketten van de Koningskerk worden dan ook graag ontvangen door de Voedselbank en haar klanten. Het college van burgemeester en wethouders draagt deze actie een warm hart toe en spreekt de hoop uit dat u het gehele jaar zorg heeft voor de mensen om u heen en in het bijzonder voor die mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Filip van As,
Wethouder Sociale Zaken

De aanbeveling vanuit Joop van Ommen (directeur WRZV):

Het is gewoon beangstigend hoe de situatie nu is. Ik weet hoeveel mensen aan de verkeerde kant van de streep staan. Als ik aan een actie als deze denk, denk ik aan een Zwols gezin dat we op dit moment aan het helpen zijn. Het gezin telt 11 kinderen, waarvan de jongste 2 maanden en de oudste 15 jaar. De beide ouders zijn heel labiel en het ene kind voedt het ander. Het is echt heel schrijnend. Ik draag daarom ook deze actie een warm hart toe en hoop van harte dat heel veel mensen hieraan meewerken. Ook hoop ik dat u niet alleen met de kerstdagen aan deze mensen denkt maar elke dag van het jaar uw hart open heeft voor de mensen die het minder hebben.

Joop van Ommen, Directeur WRZV-hallen

De aanbeveling vanuit de Voedselbank:

De klanten van de Voedselbank hebben veel aan de kerstpakketten van de Koningskerk, zo is in het verleden gebleken. Iets extra’s met de feestdagen maakt het gezinsleven warmer. De Voedselbank stelt het dan ook zeer op prijs als u een bijdrage geeft voor deze pakketten.

Ad Marijs,

Secretaris Voedselbank Zwolle

 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Zou leuk zijn als de gemeente zwolle aan al die mensen kerstpaketjes geeft dan doen ze toch wel wat goeds en liefs minstens 1 x per jaar!!


  ⚠️ Meld

 2. Minderbedeelden in Zwolle krijgen bijna nooit een kerstpakket.
  Dus? Ik werk in de detachering, hiervoor intern bij een bank en ik krijg al jaaaaaaaaaaaaaren geen kerstpakket meer.


  ⚠️ Meld

 3. Een zwols gezin met elf! kinderen, waarvan beide ouders labiel, het ene kind voed de ander op! aldus Joop van Ommen. Waar is in deze de kinder- bescherming? Kunnen ze beter gebruiken dan een kerstpakket lijkt mij. Niet normaal dit.


  ⚠️ Meld

 4. Bedankt voor de reacties. Ik organiseer de actie mee en, geloof me, de mensen van de Voedselbank krijgen echt een pakket waar ze wat aan hebben, ook voor de dagen na Kerst. En krijg je geen pakket en heb je wel een pakket nodig, laat het ons gewoon weten!!

  Jan de Beer; beerjg@hotmail.com


  ⚠️ Meld

 5. Er wordt gevraagd om een beetje eten voor de minder bedeelden. Stuitend om te lezen hoeveel weerstand zo’n vraag oproept. Ik heb niets met de gereformeerde kerk maar doe wel aan de actie mee!


  ⚠️ Meld

 6. Mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank hebben vast geen internet lijkt mij. Dat kun je dan toch ook niet betalen. Er zijn denk ik ook genoeg mensen in armoede die niet naar de voedsel-bank gaan. Verborgen armoede. Zoek die mensen op en geef hun een pakket met de kerst.


  ⚠️ Meld

 7. De actie op zichzelf roept bij mij geen weerstand op. Heb het over de mensen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank omdat ze een paar euro teveel in de week te besteden hebben. Of geen hulpverlening hebben die hun de weg wijst. Ken het uit mijn eigen omgeving. @pecisback : in geen enkele reactie werd de kerk er bij gehaald tot nu toe. De domincanenkerk in Assendorp helpt ook veel mensen rond de kerst financieel, zonder aanziens des persoons, wel of niet gelovig.


  ⚠️ Meld

 8. Ewold B. Je snapt het niet. Laat ik duidelijker zijn: Als ik mensen kan helpen door een dergelijke actie dan doe ik daar aan mee. Zonder aanziens des persoons. En zonder kritiek op hoe men in deze situatie terecht is gekomen. Ik heb genoeg. Net als de meesten hier.


  ⚠️ Meld

 9. @Jasper-. de meeste mensen die jarenlang bij een bank gewerkt hebben verdienen echt geen kerstpakket. Die hebben zichzelf al genoeg verrijkt van ons spaar-geld. Waardoor zitten nu zoveel mensen in de crisis bijv? Door de banken-crisis o.a.


  ⚠️ Meld

 10. @Ewold b Je hebt helemaal gelijk, het overgrote gedeelte van de mensen die bij een bank werken hebben direct invloed op de werkwijze… /sarcasme


  ⚠️ Meld

Reageer