Beginnerscursus digitale overheid

Zwolle – De gemeente Zwolle houdt vanaf maandag 26 november de cursus Digisterker – werken met de elektronisch overheid. Deze training is voor inwoners die informatie, producten en diensten van de gemeente en andere overheden via de computer willen aanvragen, maar daar nog onvoldoende handig in zijn. Er is nog een aantal cursusplaatsen vrij.

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er een speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’. U leert stapsgewijs hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Ook DigiD komt aan bod: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus wordt gegeven in de Bibliotheek Zwolle Centrum (ingang aan de Spoelstraat, bij de fietsenstalling) en duurt van 10 tot 12 uur. De koffie staat om kwart voor 10 klaar. De training start op maandag 26 november en is daarna op 3, 10 en 17 december, telkens van 10 tot 12 uur.

Uw bijdrage aan de cursus van 10 euro kunt u bij de start van de cursus betalen bij een medewerker van de bibliotheek. U ontvangt dan de handleiding om thuis na te slaan.

De cursus is voor inwoners van Zwolle die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. U maakt gebruik van computers in de Bibliotheek Zwolle.

Artikel delen:

Reageer