Muziekwijk krijgt ‘levend’ kunstwerk

Zwolle – De Muziekwijk krijgt een nieuw kunstwerk dat, straks, als de Muziekwijk klaar is, bedoeld is als kroon op de nieuwe wijk. Het kunstwerk wordt betaald door Woningstichting SWZ, het Wijkfonds en de Stichting Beeldentuin Holtenbroek.

levend_kunstwerk.jpg

Kunstenaar Bob Radstake, van Greenman Projects, is door een werkgroep gekozen om een ontwerp te maken voor het kunstwerk. Dit kunstwerk wordt een zogenoemd levend kunstwerk. Dat betekent dat het ontwerp uitgevoerd wordt met levende bomen. Over deze techniek wordt woensdag 28 november om 20.00 uur (duur anderhalf uur) in het wijkcentrum Holtenbroek uitleg gegeven door de kunstenaar. De entree is gratis. Bezoekers hoeven  zich niet op te geven.

Bob Radstake wil graag het kunst­werk, samen met bewoners uit de buurt, tot stand laten komen. Zowel het ontwerp, dat gebaseerd wordt op de verhalen van buurtbewoners over de beleving en geschiedenis van de wijk, alsook de uitvoering. Bewoners krijgen de ruimte om mee te helpen met het planten en vormen van de bomen.
Voor meer info zie ook www.facebook.com/levendbouwen

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer