CU Zwolle kiest Gerdien Rots als lijsttrekker in 2014

Zwolle – De leden van de ChristenUnie Zwolle hebben gisteravond unaniem in een algemene ledenvergadering Gerdien Rots als toekomstig lijsttrekker gekozen. Begin november droeg het bestuur Gerdien Rots voor, gedragen door een unaniem advies van de selectiecommissie.

Rots: “Ontzettend blij ben ik dat ik de nieuwe lijsttrekker mag zijn voor de ChristenUnie in Zwolle. Ik voel me gedragen door het vertrouwen dat het fractieteam, het bestuur en de leden in mij stellen. We staan bekend om de degelijkheid waarmee we politiek bedrijven. We proberen een kwalitatieve en constructieve bijdrage te leveren vanuit vertrouwde christelijke waarden. Ik heb er zin in om, samen met het fractieteam, die stevige koers van de ChristenUnie voort te zetten.”

Zorgvuldige overdracht
De huidige fractievoorzitter, John van Boven, neemt aan het eind van deze raadsperiode (maart 2014) afscheid van het raadswerk. Hij draagt het stokje over aan Gerdien Rots. De periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen gebruiken Gerdien Rots en John van Boven als inwerkperiode. Rots: “Het is heel prettig om de komende tijd te kunnen gebruiken als voorbereiding. John heeft natuurlijk zoveel ervaring in de lokale politiek. Ik wil zoveel mogelijk van hem leren.”
Voorbereiding op verkiezingenDe ChristenUnie Zwolle is begonnen met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Het komende jaar voert de fractie gesprekken met tal van mensen en organisaties in de stad om te luisteren naar wat er leeft en voor welke punten de ChristenUnie zich moet (blijven) inzetten. Rond de zomer komt de partij met haar verkiezingsprogramma en met de volledige kandidatenlijst naar buiten. Rots: “We gaan zorgvuldig te werk. We zijn er voor iedereen die zich vertrouwd voelt bij de christelijke waarden in de samenleving. We willen zoveel mogelijk Zwollenaren uitdagen om in maart 2014 stem te geven aan hun geloof.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer