Brandweer Zwolle geeft voorlichting bij Tuinland

Zwolle – Zeker nu de feestdagen voor de deur staan, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan brandveiligheid. Daarom geeft de brandweer in samenwerking met Tuinland op zaterdag 1 december voorlichting over brandveiligheid. De informatiemarkt vindt plaats van 09.00 uur tot 16.30 uur in de Tuinland vestiging te Zwolle en wordt verzorgd door medewerkers van Brandweer Zwolle.

Tijdens deze dag worden onder andere tips gegeven over brandveilige versiering en andere risico’s. Daarnaast kunt u informatie krijgen over wat u zelf kunt doen om de risico’s te verkleinen op brand, hoe en waar rookmelders kunt plaatsen in uw woning en wat u kunt doen wanneer er onverhoopt toch brand uitbreekt. Kinderen uit de basisschoolleeftijd kunnen meedoen aan een wedstrijd en mogelijk een iPad winnen. Brandweer Zwolle wil onder de noemer Community Safety samen met burgers, het bedrijfsleven en instellingen van de gemeente Zwolle investeren in het voorkomen van brand. Brandveilig gedrag vermindert de kans op brand sterk en kan veel leed en schade voorkomen. Daarom wordt onder andere de brandpreventiedag, in samenwerking met Tuinland Zwolle, georganiseerd. Met Community Safety streeft Brandweer Zwolle naar een andere vorm van verantwoordelijkheidsdeling, kennis en bewustwording over brandveiligheid, met daarbij een stukje handelingsbekwaamheid onder burgers, bedrijven en instellingen om risico’s te kunnen vermijden of aan te pakken.

De kennis vanuit Community Safety wordt de komende jaren door Brandweer Zwolle doorgegeven aan de samenleving, door het trainen en voorlichten van diverse groepen zoals kinderen, studenten, winkeliers en woningcorporaties.

Artikel delen:

Reageer