Berkum bekert bij Colmschate

Zwolle – Zaterdaghoofdklasser Berkum speelt op zaterdag 24 november in de strijd om de Districtsbeker Oost tegen Colmschate ’33 in Deventer. Deze vereniging, ooit een hoofdklasser, komt nu uit in de oostelijke 4e Klasse H van het zondagvoetbal. Helemaal onbekend is de tegenstander overigens niet voor de Zwollenaren.

“We hebben ons goed voorbereid en de tegenstander bekeken want we nemen het bekertoernooi en dus ook deze wedstrijd zeer serieus. Colmschate heeft een paar goede spitsen, dus we moeten daar geen kleerscheuren oplopen. Het is zaak dat wij beleving en gretigheid laten zien,” waarschuwt Berkum-trainer Roeland ten Berge. Colmschate draait tot nu toe een goed seizoen want de ploeg van trainer Harry Decheiver staat momenteel tweede in de 4e Klasse H, met vijf punten achterstand op koploper Lemelerveld. Enkele weken geleden was er een ongelukkige uitglijder toen Colmschate in eigen huis met liefst 2-6 werd afgedroogd door stadgenoot IJsselstreek, maar daarna werd de draad weer opgepakt met een 1-3 winst bij Diepenveen en afgelopen week werd met 4-3 gewonnen van Activia.

In die wedstrijd werd twee keer gescoord door Jarmo van ’t Hof en ook Jolf Stel wist een doelpunt mee te pikken voor Colmschate. Die laatste speler is voor Berkum ongetwijfeld de bekendste in de Colmschate-selectie want de balvaste spits heeft het Berkum in zijn tijd bij Be Quick ’28 en WHC vaak bijzonder lastig gemaakt. In die periode speelde Stel bovendien samen met spelers als Jeffrey Pohowainjaan, Kees Dorgelo, Yassine Assa, Jason Huisman en William Potkamp die nu allemaal voor Berkum uitkomen. Stel kijkt dan ook uit naar de wedstrijd tegen Berkum. “Een geweldige bekerloting,” liet hij onlangs aan de site deventervoetbal.nl weten. “Dat had voor mij ook niet beter gekund. Of we tegen hen een kans maken is lastig te zeggen. Maar we moeten er naar streven het die gasten zo moeilijk mogelijk te maken zonder ons compleet in te graven of totaal niet te proberen om te voetballen. Het duel wordt een hele mooie test om te kijken of we als elftal meer zouden kunnen dan voetballen in de vierde klasse,” aldus de Deventenaar.Berkum kan dus een gemotiveerde tegenstander verwachten en zal aan de bak moeten, ondanks het feit dat Colmschate op een lager competitieniveau acteert. “Wij hebben eerder voor de beker gewonnen van Storica, ook een vierdeklasser, maar toen hebben we het ons in de eerste helft veel te moeilijk gemaakt. De jongens zullen moeten laten zien dat ze gemotiveerd zijn want het gaat niet vanzelf. We moeten het nu in ieder geval beter doen dan tegen Storica,” aldus coach Ten Berge.De bekerwedstrijd Colmschate ’33-Berkum begint zaterdag op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter P.H.G. van Koolwijk. Het sportpark van Colmschate is vinden aan de David Wijnveldtweg 2 in Deventer, dichtbij het NS-station Deventer Colmschate.

Artikel delen:

Reageer