Fietspomp Van Karnebeekstraat krijgt plek

Zwolle – De openbare fietspomp bij de fietsstraat Van Karnebeekstraat wordt vrijdag 23 november definitief aan de Burgemeester van Roijensingel geplaatst (ter hoogte van het bemalingsgebouwtje).

De pomp had bij de opening van de fietsstraat al een plekje gekregen, maar kon vanwege de betonnen ondergrond niet goed verankerd worden. De fietspomp wordt nu iets meer aan de stoeprand geplaatst waardoor hij ook beter zichtbaar is voor toekomstige gebruikers. De pomp is een initiatief van de raadsfractie van GroenLinks. Patrick Rijke: “Wij zijn blij met de komst van meer fietsstraten in Zwolle. De Van Karnebeekstraat is inmiddels de zesde fietsstraat in onze stad. Samen met de vrij liggende fietspaden vormen de fietsstraten een prachtig netwerk voor de vele fietsers in Zwolle. Maar wat als je band zacht wordt? Dan zou je eigenlijk een goede fietspomp bij de hand moeten hebben. In de Van Karnebeekstraat/Burgemeester van Roijensingel is dat dus nu het geval”.

De Zwolse ondernemer Friederich Meijer heeft de pomp op de markt gebracht. Het is een robuuste pomp die speciaal geschikt is voor de openbare ruimte. Volgend voorjaar krijgt ook de fietssnelweg Zwolle – Hattem een zelfde fietspomp.

Artikel delen:

Reageer