Oenze Dijkstra stopt als gemeentesecretaris van Zwolle

Zwolle – Oenze Dijkstra neemt afscheid van zijn functie als gemeentesecretaris van Zwolle. De 62-jarige Dijkstra heeft aangegeven zijn laatste werkzame jaren nog eenmaal aan een nieuwe functie te willen beginnen. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben die wens gehonoreerd.

o._dijkstra.jpg

Dijkstra is vijftien jaar algemeen directeur/gemeentesecretaris geweest van Zwolle. Hij werkt inmiddels 34 jaar voor de gemeente. Hij leverde onder meer als hoofd Onderwijs, hoofd Welzijn, Onderwijs & Cultuur en directeur van de dienst Welzijn zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de stad en van de gemeentelijke organisatie. Zwolle gaat binnenkort op zoek naar een opvolger voor Dijkstra. Dijkstra blijft tot zijn opvolger aangesteld wordt op volle kracht leiding geven aan de ambtelijke organisatie. In een nieuwe functie wil Dijkstra de komende jaren zijn expertise en organisatiekracht inzetten voor het oplossen van bovenlokale en regionale aangelegenheden.

In de periode dat Dijkstra algemeen directeur/gemeentesecretaris is heeft de gemeente Zwolle veel lof geoogst. Zwolle staat hoog op landelijke ranglijsten van economisch sterke en van aantrekkelijke steden. De gemeentelijke organisatie eindigt al een aantal jaren hoog als gewaardeerd werkgever.

Artikel delen:

Reageer